Bucurestiul este capitala MOASTELOR. Iata ce oseminte de sfinti sunt aduse zilele acestea in fata credinciosilor

news

Bucurestiul este capitala moastelor zilele acestea, anunta Digi24. Sambata incepe pelerinajul pentru sarbatoarea Sfantului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul orasului, iar credinciosii in cautare de miracole se pot ruga si la alte racle cu oseminte de sfinti.

Sute de oameni s-au adunat pe dealul patriarhiei. Ei au venit inca de azi noapte sa atinga moastele Sfantului Dimitrie cel Nou. Procesiunea a inceput de la ora 14.00 de la Calea Sfintilor cu Sfintele Moaste ale Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou, de la Catedrala patriarhala pe bulevardul Regina Maria pana la baza Colinei Patriarhiei.

Tot sambata, incepand cu aceeasi ora, de la Catedrala mitropolitana Sfantul Spiridon Nou, vor fi aduse in procesiune Sfintele Moaste ale Sfintilor Imparati Constantin si Elena pe traseul Calea Serban Voda, strada Bibescu Voda pana la urcarea pe Dealul Patriarhiei.

Cele doua procesiuni se vor intalni la Sfanta Cruce brancoveneasca din piatra de la baza Colinei Patriarhiei, unde va avea loc intampinarea moastelor Sfantului Arhidiacon Stefan aduse la Bucuresti de o delegatie a Bisericii Ortodoxe a Greciei.

La ora 14,30, procesiunea Calea Sfintilor cu Sfintele Moaste ale Sfantului Arhidiacon Stefan, ale Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou si ale Sfintilor Imparati Constantin si Elena va continua de la Sfanta Cruce brancoveneasca pana la Catedrala Patriarhala, unde vor fi intampinate de Patriarhul Daniel.

Sfintele Moaste vor fi depuse spre inchinare in noul baldachin de pe Colina Patriarhiei pentru a fi cinstite de catre cler si credinciosi pana in ziua de vineri, 28 octombrie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: