„Bugetul este praf”. Un senator anunta ca Guvernul va introduce taxe pe livezi si stupi, pe toata munca fermierilor si a celor care produc

politica

Senatorul PNL Florin Citu sustine ca, in 2019, va fi extinsa taxa pe lacomie la persoanele fizice, fiind in lucru doua variante: taxarea salariilor mai mari decat salariul unui ministru si suprataxarea averii.

„In 2019, Dragnea extinde taxa pe lacomie la persoane fizice! Domnule Tariceanu si cu aceasta taxa sunteti de acord? Spuneti public. Nu mai este niciun secret. Bugetul este praf. Banii din taxarea bancilor, jocurilor de noroc, energie, CAS la veniturile altele decat salariile, contracte part-time, supraaciza, TVA defalcat nu ajung“, scrie Florin Citu pe Facebook.

Senatorul PNL spune ca, la ordinul lui Darius Valcov, CNSP a inceput sa calculeze banii care ar ajunge la buget din aplicarea acestei taxe, exact acum cand romanii sunt ocupati cu sarbatorile de iarna.

Conform lui Citu, se lucreaza la doua variante.

„Prima, propusa de Teodorovici, taxeaza suplimentar salariile mai mari decat salariul unui ministru. Dar veniturile la buget sunt mici in aceasta varianta. A doua, propusa de Valcov, taxeaza suplimentar veniturile-averea. ANAF face o evaluare la pretul pietei a bunurilor detinute de o familie si supra-taxeaza veniturile peste un anumit prag. Sa fie mai clar, taxeaza activele dar si productia personala in cazul in care aveti livezi, stupi, etc.“, explica Florin Citu, citat de news.ro.

El precizeaza ca tinta veniturilor la buget din aceata taxa este de 4,6 miliarde lei in 2019.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: