Bulgaria trimite ARMATA la granita pentru a opri REFUGIATII. A fost instalat si un GARD

externe

Parlamentul de la Sofia a autorizat joi desfasurarea armatei la frontiera pentru a face fata afluxului de imigranti, Bulgaria avand 260 de kilometri de granita terestra cu Turcia, relateaza France Presse, citata de Agerpres.

Armata, cantonata pana in prezent la rolul de sprijin logistic punctual, va putea patrula alaturi de politie, conform unei legi adoptate cu o larga majoritate de 156 de voturi dintr-un total de 240.

Bulgaria a desfasurat deja peste 1.000 de politisti pentru apararea frontierei cu Turcia. Pe o portiune de 30 de kilometri din aceasta granita a fost ridicat deja un gard. La fel ca in Slovenia si in Austria, politistii vor putea fi insotiti de acum de militari, conform acestei legi care mai trebuie supusa totusi unei a doua lecturi.

Zecii de mii de imigranti au tranzitat Bulgaria anul trecut avand ca destinatie vestul Europei, conform estimarilor. Bulgaria se teme ca o parte din fluxul principal, care traverseaza in prezent Grecia, sa nu se indrepte spre teritoriul sau odata cu sporirea controalelor in Marea Egee.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: