Buzatu a fost adus inapoi acasa, a fost bagat in Penitenciarul Vaslui. El a sperat ca va pleca cu secretara in Ecuador

politica

Fostul baron PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost transferat joi din arestul politiei iesene in in Penitenciarul Vaslui. Marti, Tribunalul Vaslui a decis sa-i respinga cererea de eliberare din arest preventiv.

Pentru Dumitru Buzatu urmeaza o perioada de verificari medicale si evaluari psihologice, timp de 21 de zile. Transferul a fost facut joi seara, relateaza Vremea Noua.

Citeste si: Interceptari: Dumitru Buzatu planuia sa fuga cu amanta in Ecuador: „N-o sa ma opresc/ Rezolv eu de la distanta”

Marti, Tribunalul Vaslui a decis sa il mentina pe Buzatu in arest preventiv. El a contestata decizia.

Buzatu, care a fost si presedinte al organizatiei judetene din Vaslui a Partidului Social Democrat, este acuzat de luare de mita, dupa a fost prins in flagrant de procurorii anticoruptie cand primea 1,25 milioane de lei.

„In baza art. 348 raportat la art. 207 alin. 1, 4 Cod procedura penala, verifica si constata legalitatea si temeinicia masurii arestului preventiv luata fata de inculpatul Buzatu Dumitru, prin Incheierea nr. 70/DLF din data de 23.09.2023 pronuntata in dosarul nr. 1.886/89/2023 al Tribunalului Vaslui (mandat de arestare preventiva nr. 16/UP din 23.09.2023). Mentine masura arestului preventiv luata fata de inculpatul Buzatu Dumitru, care urmeaza sa fie verificata periodic in termenul de 30 de zile prevazut de art. 207 alin. 6 Cod de procedura penala”, a decis instanta din Vaslui.

Tribunalul Vaslui a emis, pe 23 septembrie, un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele lui Buzatu pentru luare de mita, insa acesta a contestat solutia. Ulterior, magistratii Curtii de Apel Iasi au respins contestatia depusa de avocatul lui Dumitru Buzatu.

Buzatu a fost prins in flagrant de procurorii anticoruptie cand primea 1,25 milioane de lei drept mita pentru a favoriza o firma sa obtina un contract. Banii au fost gasiti de anchetatori in portbagajul masinii acestuia, dupa ce fostul presedinte al Consiliului Judetean Vaslui i-ar fi primit intr-un restaurant.

„In perioada 8 mai – 7 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru (…) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor in cauza) sume de bani, reprezentand un procent de 10% din valoarea unui contract de achizitie publica pe care acesta din urma il incheiase cu Consiliul Judetean Vaslui si care avea ca obiect reabilitarea si modernizarea unor drumuri din judetul Vaslui, astfel incat contractul sa se deruleze in bune conditii. In context (…), la data de 22 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”, preciza DNA.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a fostului presedinte al Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu. Dosarul a fost transmis spre judecare Tribunalului Vaslui.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: