Interceptari: Dumitru Buzatu planuia sa fuga cu amanta in Ecuador: „N-o sa ma opresc/ Rezolv eu de la distanta”

politica

Dumitru Buzatu

In rechizitoriul DNA de trimitere in judecata a lui Dumitru Buzatu se arata cum baronul PSD i-a promis secretarei sale, Ana Maria Obreja, ca o va lua in Ecuador cu el, daca „reuseste” sa isi rezolve problemele penale. 

Procurorii DNA mentioneaza ca Buzatu le transmitea ordine PSD-istilor din Vaslui prin intermediul Anei Maria Obreja. Presa din Vaslui a subliniat ca Obreja este amanta lui Buzatu.

„Din convorbirile pe care Buzatu Dumitru le are cu martora Obreja Ana-Maria se observa clar ca acesta traseaza prin intermediul acesteia sarcini martorilor si factorilor decidenti din administratia locala a jud. Vaslui.

Totodata Buzatu Dumitru ii propune martorei ca in cazul in care va fi eliberat sa plece impreuna in Ecuador ‘Daca reusesc sa…(neinteligibil mergem pana in Ecuador! Va iau si pe voi!)’”, se arata in referat.

Si din rechizitoriu rezulta ca Buzatu avea o relatie foarte apropiata cu Ana Maria Obreja:

OBREJA Ana Maria: – A cui e geanta aceea, Nelu? Ah?
BUZATU Dumitru: – E geanta mea! (neinteligibil)
OBREJA Ana Maria: – (neinteligibil)
BUZATU Dumitru: – .. te doare capul?
OBREJA Ana Maria: – Si ce tipati asa? V-a mai adus unul o geanta!

Citeste si: Ascensiunea fulminanta a „amantei” lui Buzatu. Cum a ajuns de la femeie de serviciu intr-o primarie de comuna la pozitia de cea mai importanta femeie din judet

„In ceea ce-l priveste pe inculpatul BUZATU Dumitru se observa ca martorii audiati manifesta un puternic sentiment de temere fata de inculpat, fiindu-le teama sa-i rosteasca numele si preferand sa-l individualizeze sub diferite functii pe care le-a ocupat( presedintele CJ Vaslui, ordonatorul principal de credite).

Inculpatul Buzatu Dumitru care se afla in custodia CRAP Iasi, a luat legatura cu mai multi martori audiati in prezenta cauza si le-a promis ca va afla cine ‘a montat aceasta smecherie’, dovedind un puternic sentiment de razbunare.

Se observa ca cea mai aspra masura preventiva nu il opreste pe inculpatul Buzatu Dumitru de a influenta martorii si de a a-si exercita in continuare atributiile de presedinte a CJ Vaslui din CRAP Iasi, deoarece traseaza sarcini tuturor primarilor si factorilor decidenti din administratia locala a jud. Vaslui.

In prezent inculpatul Buzatu Dumitru nu manifesta o atitudine de indreptare a comportamentului infractional, acestuia parandu-i rau ca nu a fost atent pentru a nu putea fi tras la raspundere penala ‘pai bineinteles ca asta este facuta intentionat, toata povestea asta in raport cu toata chestiunea aceasta, dar…asta e. Daca eu n-am fost atent, trebuia sa fiu atent, asta-i! Doar stiam lucrurile astea ca de ani de zile urmaresc chestiunea aceasta si…’.

Totodata Buzatu Dumitru reitereaza faptul ca va avea aceeasi atitudine si ca tragerea la raspundere penala pentru infractiunea pentru care este cercetat nu-l va schimba ‘eu voi continua in felul acesta pana la sfarsitul vietii mele ca nu am sa-mi schimb eu natura mea acuma din cauza ca-s multi nebuni pe lumea asta! In sfarsit!….Dar n-o sa ma opresc eu din cauza asta!’

Inculpatul Buzatu Dumitru este foarte increzator in influenta pe care o are asupra martorilor, asupra factorilor decidenti din administratia locala a jud. Vaslui afirmand ca ‘Lasa ca le rezolv eu de la distanta chiar, dar le rezolv eu cu dansii’”, se mai afirma in referat.

Citeste si: Amanta lui Buzatu a lesinat cand a fost data jos de mascati in timpul flagrantului: „Diva judetului a inceput sa tipe si i s-a facut rau” – Video

Jurnalistii de la Vremea Noua din Vaslui au documentat cazul sefei de cabinet a lui Dumitru Buzatu, Ana Maria Obreja, despre care afirma ca a fost si iubita baronului judetean. Cariera acesteia a inceput dintr-o primarie PSD de comuna, unde facea curateni.

Ana Maria Obreja are un istoric neobisnuit. A terminat 10 clase in 2002 la Zapodeni, cand purta numele de Furnica. Apoi, a fost angajata la Primarie, fiindca PSD a dat o lege (116/2002) prin care garanta tinerilor pana in 25 de ani, fara studii, dreptul la munca, la asistenta medicala, la educatie, ca o masura de prevenire a marginalizarii sociale. La acel moment, Ana era folosita de Primaria Zapodeni la tot felul de activitati de curatenie, la scoli, primarie, biblioteca, scrie Vremea Noua.

Primarul de atunci, Constantin Gagrila, profesor de meserie, intrebat telefonic de Ana Furnica, nu a dorit sa vorbeasca cu jurnalistii vasluieni, insa primarul actual isi aminteste ca aceasta a fost pe la Primarie, dar ca a prins-o cand deja era la liceu la seral la Negresti si avansase de la femeie de serviciu, la contopista in registre.

„Liceul il facea la frecventa redusa la Negresti, unde cine credeti ca era directorul ? Nimeni altul decat profesorul de filozofie Vasile Mariciuc, colegul ei de acum de la cabinetul presedintelui CJ. Ei, cum se intoarce roata! Omul care o duce pe Ana la scoala, ajunge in subordinea acesteia”, scrie ironic Vremea Noua.

Intrebat daca-si aminteste de Ana Obreja, acesta spune ca nu: “Nu va suparati, nu am memoria lui Iorga”.

Intrebat daca cineva din PSD a trimis-o la scoala, acesta a negat. El a sustinut ca Buzatu nu i-a cerut niciodata in mandatul sau de director vreo favoare. Dar miturile ca la Negresti era fabrica de diplome de bacalaureat s-a dus in toata Romania.

„Il mai tineti minte pe fotbalistul Vali Badea de la FC Vaslui, care la randu-i este absolvent al Liceului de la Negresti? Facem pariu ca nici nu stie unde-i liceul, dar important e ca are diploma de Negresti. Ana stie unde-i liceul, insa ce mai conteaza daca Mariciuc nu e inzestrat ca Iorga, si nu-si aminteste”, mai rata publicatia vasluiana.

De aici o pescuieste PSD pe Ana, de la Primaria Zapodeni, si o aduce la CJ Vaslui. Iar cum intra in gratiile lui Buzatu, ajunge cu o viteza meteorica si absolventa de studii superioare.

Citeste si: Fiul lui Buzatu despre amanta lui Buzatu: „Era adoptata de tatal meu”. Aceasta este sefa de cabinet in CJ Vaslui

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: