Amanta lui Buzatu a lesinat cand a fost data jos de mascati in timpul flagrantului: „Diva judetului a inceput sa tipe si i s-a facut rau” – Video

news

Dumitru Buzatu, arest preventiv, PSD, judecator, decizie

In timpul operatiunii de capturare a lui Dumitru Buzatu, mascatii au oprit inca o masina, in care se afla si amanta baronului PSD, Ana Maria Obreja (30 de ani), informeaza presa din Vaslui. Aceasta ar fi lesinat cand a fost data jos de mascati din masina.

Ana Maria Obreja, care lucreaza in calitate de sefa de cabinet la Consiliul Judetean Vaslui, era in masina alaturi de un alt apropiat al lui Buzatu, Dragos Cazacu, directorul celei mai mari institutii din subordinea CJ Vaslui, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui.

Numele lor se regasesc si in referatul de arestare al DNA.

„La data de 10.08.2023, ora 12.21, numitul Caragata Valeriu este contactat telefonic de catre numita Obreja Ana-Maria, secretara numitului Buzatu Dumitru, care ii transmite ca a fost ‘cautat de sef si era urgent’, ceea ce reprezinta ca presedintele CJ Vaslui dorea sa-i traseze noi sarcini pentru a urgenta intocmirea documentatiei decontului pentru SC Soragmin SRL.

La data de 10.08.2023, ora 15.49, numitul Toma Catalin Alexandru este contactat telefonic de catre numita Obreja Ana-Maria, secretara numitului Buzatu Dumitru, care ii transmite ca este ‘invitat la sef’, ceea ce reprezinta ca cel dintai trebuie sa mearga la cabinetul presedintelui CJ Vaslui, unde i-a trasat sarcini pentru a urgenta intocmirea documentatiei decontului pentru SC Soragmin SRL”, se arata in referatul DNA.

„In aceiasi zi, dupa sosirea inculpatului BUZATU Dumitru la Ferma Carja acesta a luat masa alaturi de SAVIN Emil, BURUIANA Ioan, OBREJA Ana Maria si CAZACU Eduard, ulterior BUZATU Dumitru avand o scurta discutie singur cu SAVIN Emil, in cuprinsul acesteia colaboratorul cu identitate reala remitandu-i presedintelui CJ Vaslui geanta cu suma de 1.250.000 lei pusa la dispozitie de organele de urmarire penala. Numitul BUZATU Dumitru a preluat geanta si a asezat-o in portbagajul autoturismului DACIA DUSTER cu nr. VS11WAT”, se mai arata in referat.

Vremea Noua scrie ca la venirea lui Buzatu la ferma de la Carja, locul stabilit pentru darea mitei, Ana Maria Obreja a intrat ca o diva in acel foisor unde se servea masa si i-a spus lui Dragos Cazacu, care pregatise mancarea si decorul in care seful sau urma sa ia spaga: “Tampitule, prostule, unde sunt cartofii? Nu vezi ca este numai carne pe masa. Tu nu stii ca eu tin post?”.

„Dupa ce au fost blocate masinile, cea in care era Buzatu si soferul, dar si cea in care era Ana Obreja (la volan), Dragos Cazacu si Ioan Buruiana, diva judetului incepe sa tipe si apoi i se face rau. Este pusa la pamant, fiindca se clatina (probabil a lesinat) si cand s-a trezit a avut surpriza sa vada ca iubitul ei este cu mainile intinse pe masina, ca ultimul cartofor prins la furat, la fel ca si directorul pe care tocmai il injurase ca nu a facut cartofi la disc. Procurorii l-au intins si pe Dragos Cazacu pe capota masinii pentru a fi perchezitionat”, a relatat Vremea Noua.

Buzatu a fost oprit de mascati ca in filme: o masina i-a blocat drumul in fata, iar din spate a venit o alta masina in tromba. Mascatii au iesit in fuga din masini si l-au tras pe Buzatu afara din masina sa. Baronul PSD a fost pus apoi cu mainile pe masina si perchezitionat.

@aktual24Buzatu, filmarea integrala cu flagrantul♬ original sound – aktual24.ro

Citeste si: Buzatu acuza o „inscenare”: „Am cerut imprumut 125.000 de lei, nu 1.250.000”

Baronul Dumitru Buzatu a declarat in fata judecatorului ca flagrantul este o „inscenare”, el sustinand ca ceruse imprumut doar 125.000 de lei si ca nu stia ca in geanta se aflau de zece ori mai multi bani.

Buzatu s-a contrazis, in declaratiile facute in fata procurorilor DNA si in fata judecatorului. Procurorilor care l-au oprit si i-au gasit geanta cu bani in masina, Buzatu le-a spus ca mormanul de bani reprezeinta „economiile” mele. Apoi, in fata judecatorului de la Tribunalul Vaslui, Buzatu a declarat ca ceruse imprumut 125.000 de lei si s-a trezit in geanta cu 1.250.000 de lei.

In referatul prin care DNA cere arestarea pentru 30 de zile a lui Dumitru Buzatu sunt incluse si fotografii in care este surprins momentul in care baronul PSD a incasat spaga de 1,25 de milioane de lei.

Tribunalul Vaslui a decis ca Buzatu sa fie arestat preventiv pentru 30 de zile.

Iata imaginile:

”Sarut mana, Emil! Inca o data iti multumesc ca eram pe drojdie”, a fost Buzatu inregistrat spunandu-i mituitorului, afaceristul Emil Savin.

Apoi, dupa ce a fost oprit, Buzatu a sustinut ca banii respectivi sunt „economiile” sale: ”Aceasta geanta si suma de bani din interior imi apartine, sunt bani din economiile mele”.

Referatul prin care DNA Iasi solicita arestarea pentru 30 de zile a baronului Dumitru Buzatu contine detaliat momentele in care seful PSD Vaslui a primit banii si apoi i-a transferat in portbagajul masinii.

Iata pasaje din referatul DNA, aflat in posesia aktual24.ro:

La orele 17.15, (…..) si BUZATU DUMITRU s-au ridicat de la masa si s-au deplasat catre autoturismele marca (…..) si marca (…..). BUZATU DUMITRU a mers la portbagajul (…..), iar (…..) la autoturismul (…..), unde a deschis usa stanga spate si a luat de pe bancheta o geanta maro pusa la dispozitie de catre Directia Nationala Anticoruptie, in care se afla suma de 1.250.000 de lei. BUZATU DUMITRU a deschis portbagajul (…..), (…..) a mers catre el, i-a intins geanta cu banii, BUZATU DUMITRU a luat-o, a pus-o in portbagaj, dupa care l-a inchis.

Ulterior, la data de 22.09.2023, in jurul orelor 19.12, autoturismul (…..) cu nr. de inmatriculare (…..) utilizat de catre Consiliul Judetean Vaslui a fost oprit la iesirea din ferma (…..), in autoturism fiind identificat numitul BUZATU Dumitru insotit de un conducator auto angajat al Consiliului Judetean Vaslui. Procedand la efectuarea perchezitiei auto, in portbagajul autoturismului, in partea stanga, a fost identificata o geanta de culoare maro, dupa cercetarea acesteia putandu-se constata faptul ca in aceasta geanta se afla o suma de bani in lei, respectiva suma era compusa din bancnote cu cupiura de 500 de lei.
Procedand la cercetarea acestei genti si la individualizarea sumei de bani identificate am constatat ca in interior se afla suma totala de 1.250.000 de lei, compusa din 2500 bancnote cu cupiura de 500 de lei fiecare.

Incepand cu luna mai 2023 numitul Buzatu Dumitru a inceput sa manifeste o preocupare privind urgentarea intocmirii documentatiei privind plata pe care CJ Vaslui trebuia sa o efectueze in favoarea antreprenorului SC (…..) SRL, desi acesta nu are atributii legale privind aceasta procedura. Aceste atributii revin managerului de proiect (…..), managerului tehnic (…..) si lucratorilor delegati din cadrul Directiei Tehnice din cadrul CJ Vaslui.

(…..)

Controlul exercitat zilnic de catre numitul Buzatu Dumitru asupra managerilor proiectului Drumului Strategic evidentiaza presiunea pe care acesta o exercita pentru a urgenta intocmirea documentatiei decontului pentru SC (…..) SRL. Acest demers este unul de importanta deosebita pentru numitul Buzatu Dumitru deoarece se intereseaza zilnic de aceasta procedura si doreste sa fie informat de indata de orice actiune se intreprinde de functionarii responsabili din cadrul CJ Vaslui.

(…..)

Se observa faptul ca numitul Buzatu Dumitru, presedintele CJ Vaslui, este cel care traseaza sarcini si coordoneaza activitatea numitilor (…..) si (…..),(…..). Acestia resimt presiunile exercitate de presedintele CJ Vaslui asupra lor si urgenteaza intocmirea unor acte de catre diversi functionari din cadrul CJ Vaslui sau transmit de indata sarcinile trasate de Buzatu Dumitru supervizorului (…..) pentru ca acesta sa intocmeasca documentele care cad in atributiile sale. Toate aceste actiuni au ca scop urgentarea intocmirii documentatiei aferente decontului sumei de bani catre SC (…..) SRL, plata care trebuie procesata de catre numitul (…..), asupra caruia Buzatu Dumitru exercita presiuni in acest sens.

Citeste si: Buzatu in duba, comportament bizar. El a fost adus in fata instantei, DNA cere sa fie arestat preventiv – Video

Baronul PSD Dumitru Buzatu a fost adus, duminica seara, la Tribunalul Vaslui, in fata judecatorului care analizeaza solicitarea DNA de arestare preventiva a presedintelui CJ Vaslui.

Buzatu a avut un comportament bizar, el nu facea decat sa zambeasca desi a fost prins in flagrant cu o spaga de 1,25 milioane de lei.

Purtatorul de cuvant al PSD, Lucian Romascanu, a sugerat ca prezenta indelungata a baronului Dumitru Buzatu in fruntea judetului Vaslui a fost cauzata de votul vasluienilor. Romascanu a tinut apoi sa dea lectii de integritate Opozitiei.

„Domnul Buzatu a stat pe functii administrative foarte mult timp prin votul vasluienilor. In orice partid politic si probabil ca in orice organizatie performanta se analizeaza intr-un mod extrem de concret, domnul Buzatu a fost ales de cetateni de atata ori, in consecinta probabil ca si-a meritat functia de presedinte de Consiliu Judetean, iar la nivel politic, venind cu aceste rezultate, sigur ca nu puteam pune la indoiala capacitatea dumnealui de acolo”, a sutinut Romascanu, intrebat de jurnalisti cum a fost posibil ca Buzatu a meritat sa ocupe functia de presedinte de Consiliu Judetean peste 20 de ani.

Romascanu a tinut apoi sa se laude cu „noul PSD”, avand in vedere ca Buzatu a fost dat afara dupa ce a fost prins in flagrant ca lua spaga.

„Cred ca decizia presedintelui Ciolacu si a forurilor de conducere este una corecta, pentru ca, inca de la preluarea conducerii de catre Marcel Ciolacu, toleranta a fost zero fata de orice fapta de tipul asta, am avut listele de Parlament, si la Camera, si la Senat, cu oameni fara niciun fel de problema penala, ori de cate ori a existat un semnal puternic in spatiul public privind probleme de integritate, imediat deciziile au fost luate. Nu e o decizie usoara, e vorba de colegi dar, pana la urma, noul Partid Social Democrat a decis sa mearga inainte intr-o formula perfect curata si corecta.

(…) Masurile pe care le-am luat sunt cele pe care, de exemplu, cei care striga fara penali in functii publice o tin pe doamna Clotilde, in continuare, protejata”, a mai spus  Romascanu.

„Este o surpriza foarte mare, este un coleg vechi, il stiu si eu de ceva vreme. Din pacate, lucrurile se intampla indiferent de ceea ce credem noi sau nu credem despre o persoana. Va raspunde in fata legii pentru ceea ce a facut iar politic, noi am luat cea mai buna decizie pentru partid, pentru imaginea partidului si pentru felul cum vrem sa mergem inainte”, a adagat Romascanu.

Citeste si: Senatorul Romascanu a refuzat sa isi deschida portbagajul in fata politistilor, fluturand legitimatia de parlamentar. In portbagajul lui Buzatu s-au gasit acum 1,25 milioane lei

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: