Caderea lui Buzatu. Cei mai importanti paharnici au stat toata noaptea in fata vilei baronului PSD pentru a-si arata sustinerea – Video

politica

Patru functionari de rang inalt plus un primar din Vaslui au stat toata noaptea in fata casei lui Dumitru Buzatu, in timp ce vila era perchezitionata, pentru a-si arata sustinerea fata de presedintele Consiliului Judetean, cel care i-a adus un functii.

Perchezitiile la vila lui  Dumitru Buzatu de la Cantalaresti s-au terminat in jurul orei 3.00 dimineata. Pana la acea ora, in fata casei au stat patru functionari de rang inalt din Consiliul Judetean plus primarul PSD din comuna Stefan cel Mare.

Consilierul Alexandru Barbu, omul de casa a lui Buzatu, a stat toata noaptea in fata casei sefului sau, alaturi de nepotul Remus Mustatea (seful Asociatiei care coordoneaza Aquavas-ul), Vlad Ghetu, consilierul personal, Dragos Cazacu (directorul Protectiei Copilului) si primarul din Stefan cel Mare, relateaza publicatia vasluiana Vremea Noua.

La un moment dat Barbu a vrut sa intre in curte, dar jandarmii nu i-au permis. La plecare lui Buzatu, bagat in Dusterul Jandarmeriei, Alexandru Barbu l-a condus cu privire si ochii i-au lacrimat de pe marginea soselei, scrieu jurnalistii vasluieni.

Conducerea PSD a votat, sambata dimineata, ca Dumitru Buzatu sa fie exclus din partid. In fruntea PSD Vaslui a fost numit interimar europarlamentarul Dragos Benea. Procurorii DNA vor sa il aresteze preventiv pe Buzatu.

De asemenea, nevasta lui Buzatu, senatoarea Gabriela Buzatu, a fost suspendata din partid, iar fiul lui Buzatu, Tudor Buzatu, a fost pus sa isi dea demisia din functia de secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului.

Valoarea contractului de pe urma caruia Buzatu a luat spaga este de 12.337.089 lei si vizeaza reabilitarea si modernizarea unor drumuri din judet. Omul de afaceri caruia i s-au cerut banii este din Cluj.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Iasi au informat ca s-a dispus retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 23 septembrie, in calitate de inculpat, a presedintelui Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu, pentru luare de mita, in cauza cerandu-se arestarea preventiva.

„In perioada 8 mai – 7 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru (…) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor in cauza) sume de bani, reprezentand un procent de 10% din valoarea unui contract de achizitie publica pe care acesta din urma il incheiase cu Consiliul Judetean Vaslui si care avea ca obiect reabilitarea si modernizarea unor drumuri din judetul Vaslui, astfel incat contractul sa se deruleze in bune conditii (plata facturilor). In context (…), la data de 22 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante. Inculpatului Buzatu Dumitru i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala”, precizeaza DNA, intr-un comunicat de presa.

Conform sursei citate, presedintele CJ Vaslui urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin din partea Directiei Generale Anticoruptie si din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: