Calculul final. PNL a castigat fara dubiu alegerile locale, PSD are SUB 30%. Ciolacu ar trebui sa demisioneze

politica

Sociologul Mircea Kivu prezinta un grafic privind votul politic la alegerile locale din care rezulta ca PNL a castigat acest scrutin la o diferenta de 4% fata de PSD. Ciolacu continua sa sustina ca PSD este castigator.

Din graficul prezentat de Mircea Kivu, dupa includerea in calcul a voturilor exprimate pentru aliantele electorale, rezulta ca PNL a obtinut 32,4% in timp ce PSD are 28,9%.

Marcel Ciolacu a sustinut, inainte de alegerile locale, ca tinta sa este ca PSD sa scoata un scor de peste 30%.

Ciolacu continua sa sustina si in prezent ca de fapt PSD a castigat alegerile locale. „Am castigat alegerile locale, partidul are capacitatea sa se uneasca in continuare si sa castige si alegerile parlamentareā€, a spus Marcel Ciolacu, zilele trecute, la RTV.

Ciolacu a afirmat ca si-a atins obiectivul propus pentru alegerile locale si anunta ca planul „categoric” al PSD este acela de castiga alegerile parlamentare cu un scor de peste 30 de procente, bazandu-se pe scorul obtinut la locale, care este „in jur de 31%”.

„Este al treilea scor din istoria PSD, cu 3 in fata la alegerile locale. Daca vrem sa fim corecti, ne raportam la traseul pe care l-a avut partidul in aceste ultimele trei alegeri si vom vedea ca este cu adevarat un castig imens pentru PSD. Eu cel putin ceea ce mi-am asumat mi-am indeplinit: avem cel mai mare numar de consilii judetene, avem cel mai mare numar de alesi primari si automat si alesi locali si avem cu 3 in fata. Sunt premisele ca va fi o batalie interesanta pentru alegerile parlamentare”, a mai afirmat liderul PSD.

Luni, Ciolacu a continuat sa sustina ca PSD a castigat. „Ne vom organiza sa fim primul partid din Romania in continuare, ca si la locale”, a declarat Ciolacu intr-o conferinta de presa.

Mai mult despre: ,

Comentarii: