externe

Calitate foarte proasta a rachetelor iraniene. Jumatate s-au prabusit inainte de a-si atinge tintele sau nu au reusit sa decoleze

Cel putin jumatate dintre rachetele balistice din atacul iranian impotriva Israelului din weekend nu au reusit sa se lanseze, au esuat in zbor sau s-au prabusit inainte de a ajunge la destinatie, au confirmat pentru ABC doi oficiali americani, relateaza i24news.tv.

In urma atacului iranian, The Wall Street Journal a citat oficiali occidentali care credeau ca Israelul ar putea raspunde inca de luni, dupa ce cabinetul de razboi israelian s-a reunit duminica seara.

In ceea ce priveste rachetele iraniene, cel putin noua au penetrat sistemul de aparare aeriana israelian si eforturile de interceptare ale aliatilor. Ca urmare, doua baze ale fortelor aeriene din Israel au fost lovite, dar nu au fost provocate pagube semnificative, a declarat pentru ABC unul dintre inaltii oficiali americani.

Potrivit raportului american, cinci rachete balistice au lovit baza aeriana Nevatim si au avariat un avion de transport C-130, o pista nefolosita si depozite goale. In timp ce celelalte patru rachete balistice au lovit o alta baza din Negev, nu au fost raportate pagube semnificative.

Intre timp, presedintele SUA, Joe Biden, a discutat despre atacul Iranului asupra Israelului si despre legislatia pentru un pachet suplimentar de ajutor, blocat acum, in timpul unei conversatii cu liderul majoritatii din Senat, Chuck Schumer, liderul minoritatii din Senat, Mitch McConnell, presedintele Camerei Reprezentantilor, Mike Johnson, si liderul minoritatii din Camera Reprezentantilor, Hakeem Jeffries.

In timpul atacului, SUA au interceptat peste 80 de drone de atac unidirectionale si cel putin sase rachete balistice care intentionau sa loveasca Israelul din Iran si din zonele controlate de Houthi sustinuti de Iran in Yemen.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

3 ore ago

Atacul asupra premierului slovac Robert Fico trimite unde de soc in toata Europa

Atacul de miercuri asupra premierului slovac Robert Fico in orasul Handlova, in urma unui eveniment…

4 ore ago

Burduja, primul atac la adresa lui Firea: „Oamenii sa nu se lase pacaliti de doua ori”. Vorbeste si despre „esecul Firea”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a lansat miercuri un prim atac la adresa…

30 de minute ago

Miliardarul american Frank McCourt anunta ca formeaza un consortiu pentru a cumpara TikTok. Insa proprietarul nu vrea sa vanda

Antreprenorul si fostul proprietar al echipei de baseball Los Angeles Dodgers, Frank McCourt, a declarat…

4 ore ago

Socrul mare a fost retinut in urma nuntii care a blocat orasul Buzescu. Socrul are doar 36 de ani

Politia din Teleorman l-a retinut, miercuri, pe unul dintre organizatorii nuntii din Buzescu, eveniment care…

55 de minute ago

Elvetia: Oameni atacati cu cutitul pe strada, in orasul Zofingen

Un barbat inarmat cu un cutit a ranit miercuri mai multe persoane pe strazile orasului…

46 de minute ago