Camera de Comert si Industrie a Romaniei ii da dreptate lui Iohannis. Avertisment grav privind efectele actiunilor Guvernului Tudose

news

Camera de Comert si Industrie a Romaniei isi manifesta ingrijorarea fata de modificarile in domeniul fiscal anuntate in noul program de guvernare. „Modificarea netransparenta a fiscalitatii va conduce la un sistem instabil si impredictibil”, avertizeaza CCI.

„Modificarile legislative propuse in domeniul fiscal reprezinta o reorientare majora, fapt care creeaza ingrijorari cu privire la capacitatea comunitatii de afaceri de a se adapta noii paradigme fiscale. Remarcam absenta unei consultari reale a companiilor din Romania si, in egala masura, lipsa unui studiu de impact corespunzator.

Consideram ca sistemul actual, bazat pe cota unica de impozitare a profitului, si-a dovedit utilitatea atat pentru cetateni, cat si pentru mediul de afaceri, fiind o solutie fiscala pro-business, care sustine consolidarea culturii antreprenoriale si dezvoltarea afacerilor, promovata inclusiv prin Programul de Guvernare 2017-2020.

Modificarea netransparenta a fiscalitatii va conduce la un sistem instabil si impredictibil, ceea ce va afecta puternic atractivitatea Romaniei ca destinatie investitionala”, se arata intr-un comunicat al CCI Romania, postat pe Facebook.

Si presedintele Iohannis a avertizat, joi, dupa investirea Guvernului Tudose asuora consecintelor pe care le au modificarile in domeniul fiscal.

„Este dreptul legitim al coalitiei sa mearga cu ce program de guvernare doreste in Parlament si daca obtine votul de investitura, Guvernul se va apuca de treaba dar, in 6 luni, schimbam de la reduceri de taxe la reintroduceri de taxe, de la cresteri de salarii la taxa de solidaritate. Un astfel de comportament cu certitudine nu se incadreaza in ceea ce se numeste predictibilitate fiscal-bugetara. Un astfel de comportament guvernamental cu siguranta induce dubii in randul mediului de afaceri. Daca va fi sustenabil, nu stim, nu am vazut astfel de calcule, dar stimati PSD-isti, ALDE-isti, UDMR-isti, in numele romanilor va rog sa terminati cu aceasta topaiala fiscal-bugetara, taxa de solidaritate”, a spus Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiriĀ aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: