Campanie mediatica iresponsabila a PSD: „Vin 3 zile in care romanii nu vor avea niciun fel de restrictii”

politica

PSD deruleaza o ampla campanie mediatica in care, sub pretextul ca arata „prostia” Guvernului PNL, le aduce la cunostinta romanilor ca vor putea sa faca ce vor, fara niciun fel de restrictii, in perioada 15-17 mai.

„In perioada 15-17 mai vom marca ‘ZILELE PROSTIEI’ Guvernului Orban! Trei zile in care nu se pot aplica restrictii pentru prevenirea pandemiei, din cauza unei gafe monumentale a Guvernului PNL!

Au trimis legea starii de alerta prea tarziu la Parlament! Cu tot efortul senatorilor si deputatilor de a o vota in cel mai scurt timp, din cauza unor termene procedurale obligatorii, legea nu poate intra in vigoare mai devreme de 18 mai!

In lipsa unor REGULI CLARE, va creste riscul de transmitere a coronavirusului. In aceste 3 zile, se poate anula tot efortul colectiv facut timp de doua luni! Doar din prostia Guvernului Orban!”, anunta PSD pe pagina oficiala de Facebook.

Putin probabil ca romanii sa fi aflat despre aceasta „gafa” si „prostie” daca PSD nu i-ar face o asemenea publicitate inainte de 15 mai, indemnandu-i practic sa nu mai respecte nicio regula in cele trei zile. Daca tot a idenficat aceasta „prostie”, PSD ar fi putut sa o reclame dupa 17 mai, daca ar fi fost cu adevarat preocupat de sanatatea romanilor.

Unul dintre cei care contribuie la amplificarea informatiei este si celebrul senator Niculae Badalau.

„Doar din cauza prostiei Guvernului PNL s-a ajuns in acest haos. Nimeni nu stie nimic despre ceea ce va urma. Au avut la dispozitie 3 saptamani sa vina cu un proiect de lege care sa intre in vigoare in timp util. Nu au facut acest lucru si au creat singuri posibilitatea de a avea o perioada de 3 zile fara reglementare.

Nu putem sa nu ne intrebam ce se poate intampla timp de trei zile in care, practic, nu vor mai exista reguli pentru protejarea populatiei. Din pacate, se poate ajunge la adevarate tragedii din cauza ireponsabilitatii Guvernului liberal.

Singurul lucru de care s-au preocupat a fost de a-si crea conditiile pentru a continua ceea ce au facut in starea de urgenta: achizitii publice fara transparenta, numirea oamenilor de partid in functii, fara pregatirea necesara si fara concurs etc.

Asta arata cat de mult ii intereseaza de fapt siguranta si sanatatea romanilor si cat afacerile de partid!”, a sustinut Badalau pe Facebook.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca este nevoie urgenta de proiectul de lege al Guvernului care cuprinde masurile pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 in situatia de alerta si a solicitat Parlamentului sa decida in cazul acestui act normativ cu „maxima celeritate”.

„Este nevoie urgenta de aceasta lege si solicit Parlamentului, parlamentarilor sa decida pe aceasta lege cu maxima celeritate”, a spus seful statului, intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni.

Seful statului a avut, marti, la Palatul Cotroceni, o sedinta privind masurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, ministrul Apararii Nationale, Nicolae Ciuca, ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat.

Comisia juridica a Senatului a acordat marti raport de admitere cu amendamente proiectului de lege al Guvernului care cuprinde masurile pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 in situatia de alerta, care va fi instituita dupa incetarea starii de urgenta.

George Dirca (USR), membru al Comisiei juridice, a declarat, marti, pentru Agerpres, ca dezbaterea in comisie a durat aproximativ 5 ore si au fost formulate si adoptate mai multe amendamente.

Proiectul urmeaza sa fie votat de Senat. Camera Deputatilor este for decizional in acest caz.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: