Campionul penibililor din presa. Chirieac il demite si pe presedintele Frantei: „Lucrurile nu mai pot fi oprite”

news

Dupa ce a declarat de mai multe ori ca presedintele Iohannis nu mai intra in turul doi al alegerilor prezidentiale, Bogdan Chirieac anunta acum ca si presedintele Frantei, Emmanuel Macron, si-a incheiat cariera politica. El sustine ca Macron va demisiona.

„Franta este deja intr-o faza revolutionara. Este asemanator cu ceea ce s-a intamplat in urma cu 50 de ani, in 1968, la demonstratiile impotriva lui De Gaulle. Numai ca atunci, si in favoarea lui De Gaulle, au iesit doua milioane de parizieni. In favoarea lui Macron nu o sa iasa niciun caine mort de pe Champs Elysee”, a declarat Bogdan Chirieac, sambata, la Romania TV.

Chirieac s-a aratat convins ca Macrob va demisiona.

„Macron a ajuns la 8% incredere in randul populatiei, aplicand orbeste asa-zisele reforme privitoare la carburanti si energie, care nu sunt dorite de publicul european. Lucrurile nu mai pot fi oprite decat prin demisia presedintelui francez. Daca se intampla lucrul acesta, se schimba lucrurile in toata Europa occidentala, fiindca ai dat jos un presedinte perfect legitim care a castigat alegerile”, a mai spus Bogdan Chirieac.

Sambata au loc noi proteste ale „vestelor galbene” la Paris, insa numarul acestora este mult mai redus fata de acum doua saptamani, camd sute de mii de oameni au fost in strada.

Mai mult de 30.000 de ‘veste galbene’ manifestau sambata la pranz pe teritoriul Frantei, in a patra zi de proteste, in care au fost retinute peste 700 de persoane, dintre care 575 la Paris, a anuntat secretarul de stat din Ministerul de Interne, Laurent Nunez, potrivit AFP.

‘La nivel national, cu tot cu cele de la Paris, suntem la peste 700 de retineri pentru o participare la miscare la mijlocul zilei de 31.000 de persoane pe teritoriul national, dintre care 8.000 la Paris’, a declarat Nunez la postul France 2.

Aceste cifre sunt foarte apropiate de cele consemnate in urma cu o saptamana, la 1 decembrie.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: