Cancelarul german Olaf Scholz si-a facut cont pe TikTok, pentru a cuceri electoratul tanar, cu doar cateva zile inaintea unei vizite in China

externe

Olaf Scholz, cont, TikTok, vizita, China

Cancelarul german Olaf Scholz a devenit luni cel mai recent sef de stat care s-a alaturat TikTok. Un videoclip incarcat pe contul sau ofera o privire asupra biroului sau cu ferestre de sticla. Camera se deplaseaza apoi pentru a-l arata pe cancelar stand la biroul sau.

Scholz a dat vestea si pe X, fostul Twitter, scriind: „Nu voi dansa. Promit”. Purtatorul de cuvant al cancelarului, Steffen Hebestreit, a declarat intr-un comunicat ca TikTok va incerca sa ofere mai multe informatii cetatenilor care „folosesc din ce in ce mai mult aceasta retea pentru a afla si a discuta despre politica”.

Contul va oferi, de asemenea, „o privire in culisele vietii cotidiene a guvernului”, a adaugat Hebestreit. „Trebuie sa mergem acolo unde se duc cetatenii tineri pentru a obtine informatii”, a declarat purtatorul de cuvant al guvernului, Steffen Hebestreit. Hebestreit a declarat ca a fost doar „o intamplare” faptul ca deschiderea contului a avut loc cu cateva zile inainte de vizita lui Scholz in China din acest weekend.

Presedintele american Joe Biden s-a alaturat popularei aplicatii de socializare in luna februarie. Platforma de socializare nu va fi incarcata pe niciun dispozitiv oficial al cancelariei din cauza preocuparilor legate de protectia datelor cu privire la compania chineza.

Aplicatia de socializare extrem de populara, detinuta de chinezi, a fost supusa unui control din ce in ce mai atent pe fondul amenintarilor la adresa securitatii nationale. Luna trecuta, Camera Reprezentantilor din SUA a votat pentru adoptarea unui proiect de lege care ar putea interzice aceasta aplicatie, cu exceptia cazului in care compania mama cu sediul in China, ByteDance, isi vinde participatia.

Parlamentarii americani sustin ca ByteDance este indatorata guvernului chinez, care ar putea cere acces la datele consumatorilor TikTok din SUA oricand doreste. Mai multe tari europene, precum Estonia si Norvegia, au interzis aplicatia pe dispozitivele guvernamentale. De asemenea, Parlamentul European, Comisia Europeana si Consiliul UE interzic personalului sa foloseasca aplicatia pe telefoanele lor oficiale, pe fondul preocuparilor legate de securitatea cibernetica.

Nepal este cea mai recenta tara asiatica care a interzis aplicatia de socializare TikTok

TikTok nu este interzisa in mod oficial pe dispozitivele guvernului german, dar fiecare minister in parte a impus restrictii tehnice pentru ca aplicatia sa nu poata fi incarcata pe masinile cu acces la date sensibile.

Intre timp, Scholz este, de asemenea, pregatit pentru o calatorie de trei zile in China incepand de sambata aceasta, 13 aprilie, a declarat luni Hebestreit reporterilor. Scholz va calatori in mai multe orase, inclusiv Shanghai si Beijing. El urmeaza sa se intalneasca cu presedintele chinez Xi Jinping si cu premierul Li Qiang la Beijing pe 16 aprilie, potrivit Deutsche Welle.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: