„Cand ati aparut a rasarit soarele!”. Dragnea si apropiatii sai, intampinati la congres cu lozinci nord-coreene

politica

Liviu Dragnea a fost intampinat cu aplauze de cei 4.000 de delegati la sosirea la Congresul PSD.

”La orice Congres am emotii. Stiti la ce am venit astazi aici? La Congresul PSD!”, le-a spus Liviu Dragnea. El s-a pupat cu numerosi membri ai PSDin timo ce se indrepta spre locul sau.

Alaturi de Dragnea s-a aflat Doina Pana, fost ministru. ”Doamna, cand ati aparut a rasarit soarele!”, i-a spus un delegat acesteia.

Delegatii trebuie sa aprobe modificarea Statutului PSD, astfel incat in BPN sa fie 16 vicepresedinti, cate doi – un barbat si o femeie – pe fiecare regiune.

Toti delegatii vor vota presedintele executiv si secretarul general, cele mai mari sanse avandu-le Viorica Dancila si Marian Neacsu, care sunt sustinuti de Liviu Dragnea. Pentru vicepresedinti, delegatii vor vota pe regiuni, iar pentru majoritatea functiilor exista un singur candidat.

Presedintele partidului ramane Liviu Dragnea, pentru aceasta functie nefiind organizate alegeri. De asemenea, desi initial Liviu Dragnea a sustinut ca doreste sa ceara un vot de reconfirmare in functie la congres, in cele din urma a spus ca nu mai are de ce sa ceara acest vot, pentru ca organizatiile judetene au adoptat rezolutii de sustinere a sa.

Comisia de numarare a voturilor este condusa de Claudiu Manda.

In congres ar urma sa fie prezentate si unele documente programatice, care insa nu au fost dezvaluite nici membrilor Comitetului Executiv. Nu este clar daca acestea vor viza si justitia. Presedintele PSD Dambovita, Adrian Tutuianu, spunea vineri ca trebuie sa se vorbeasca si despre justitie: „Documentul va face referire si la justitie cu siguranta pentru ca este un lucru important, indelung discutat”.

Discursurile vor fi ”foarte puternice si pornite din suflet”, dupa cum spune Codrin Stefanescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: