Capii coalitiei de guvernare nu se mai inteleg deloc. Au ajuns sa se santajeze reciproc

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat joi ca nici ALDE si nici PSD nu ar putea sa asigure majoritatea separat, ca raspuns la declaratia lui Liviu Dragnea cu privire la postul de ministru Justitiei, care revine PSD.

„In ceea ce il priveste pe domnul Toader, mi-am exprimat ieri punctul de vedere. Nu am lasat niciun moment sa se inteleaga ca acesta ar fi… E ministru independent pe un post, confirm ce a spus Liviu Dragnea, e postul PSD. Chestiunea este simpla si clara. Eu nu am primit din partea colegilor o astfel de solicitare in ceea ce-l priveste pe Toader. De altfel, nici nu am discutat ieri cu domnul Dragnea despre subiect remanierii”, a declarat Calin Popescu Tariceanu, ca raspuns la afirmatiile lui Liviu Dragnea.

„Sunt convins ca domnul Dragnea nu a facut aceasta afirmatie intr-un spirit polemic. Suntem intr-o coalitie in care niciunul fara altul nu am putea avea majoritate”, a mai spus presedintele Senatului, citat de Mediafax.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi, intrebat daca Tudorel Toader se afla pe lista de remaniabili si cum comenteaza laudele lui Calin Popescu Tariceanu la adresa ministrului Justitiei, ca Toader este pe locul al PSD in Guvern, nu al ALDE.

„Sa nu fi facut vreo confuzie doamna Firea (n.r.: cea care a spus ca Tudorel Toader este vizat de remaniere) cu listele, ca tot umblau cu liste. Nu e facuta de nimeni, am vorbit si cu domnul Tariceanu ieri. Ministrul Justitiei, domnul Toader, este pe un loc al PSD, negocierea a fost foarte clara: sunt patru ministere asumate de ALDE -Energie, Mediu, Relatia cu Parlamentul si Externe. Celelalte sunt asumate de PSD. E foarte bine ca ne exprimam aprecierea fata de un ministru sau altul, dar decizia e la Comitetul Executiv al PSD”, a spus Liviu Dragnea.

In urma cu cateva zile liderul PSD a facut referire si la postul ocupat de Calin Popescu Tariceanu.

„Portofoliu Justitiei e in cadrul portofoliilor pentru care PSD si-a asumat responsabilitatea. PSD ar putea sustine oamenii care. Neapartenenta la PSD nu e o piedica pentru domnul Toader, ci doar actiunile. Asa cum postul de presedinte al Senatului ar fi revenit PSD, dar a fost decizia de la inceput sa il sustinem pe domnul Tariceanu”, a afirmat Liviu Dragnea, la finalul BPN al PSD de luni.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: