Capii represiunii din Piata Victoriei nu mai stiu cum sa-si salveze pielea. Prefectul Capitalei neaga spusele maiorului Laurentiu Cazan

politica

Prefectul Capitalei, Speranta Cliseru, care a semnat ordinul de evacuare a Pietei la protestul din 10 august, a declarat ca a venit la Parchet ca martor, subliniind ca nu a fost prezenta la miting, desi maiorul care a coordonat interventia jandarmilor a spus ca ei au fost impreuna in acea noapte.

„As vrea sa fac cateva lamuriri. Eu vreau sa va asigur ca am respectat legea cu strictete, contrar a ceea ce s-a incercat sau vehiculat in spatiul public, nu inteleg de ce au vrut sa denigreze institutia prefectului, noi nu facem politica, noi respectam legea prefectului. Sa aveti incredere ca noi respectam legea. Nu pot detalia sau explica modul in care alte institutii au actionat. Eu vorbesc doar despre mine. Am respectat legea si acel ordin de interventie a respectat legea. V-am raspuns ca a fost legea respectata”, a declarat prefectul Capitalei, Speranta Cliseru, la iesirea din sediul Parchetului General.

Aceasta a mai spus ca nu a vazut evenimentele din Piata Victoriei, pentru ca nu a fost prezenta la manifestare.

„Nu m-am intalnit (cu ministrul de Interne. n.r.). Nu pot sa comentez, v-am spus doar ca legea a fost respectata. (…) Nu am dat ordin sa fie ranit cineva. (…) S-a respectat legea. Nu am vazut cu ochii mei (violentele de la prostest, n.r.), pentru ca nu eram in Piata”, a spus Speranta Cliseru, refuzand sa dea mai multe detalii privind aceasta chestiune, mentioneaza Mediafax.

Pe de alta parte, Laurentiu Cazan, cel care a comandat interventia jandarmilor la protest, a spus in urma cu o saptamana ca prefectul Capitalei, Speranta Cliseru, s-a aflat in Piata Victoriei, care a observat desfasurarea mitingului, iar ordinul de evacuare a zonei a fost semnat in jurul orei 20:00, atunci cand situatia a „degenerat”.

„In permanenta, am fost in contact cu toate autoritatile, inclusiv cu prefectul, care a fost prezent la fata locului de la ora 16:00. (…) Cand am vazut ca lucrurile incep sa degenereze, cand tensiunea a crescut, am discutat personal cu prefectul si i-am spus ca, daca lucrurule vor degenera, daca nu reusim sa avem un moment cand atacurile nu inceteaza, vom ajunge la restabilirea ordinii publice in zona. Dansa a spus ca este pregatita, am fost la fata locului tot timpul impreuna, am vazut despre ce este vorba, si s-a luat decizia de a avea un ordin pentru restabilirea ordinii publice. Lucrurile astea au fost in jurul orelor 20:00”, a declarat Laurentiu Cazan, adjunctul Serviciului de Ordine Publica al Jandarmeriei Capitalei, la TVR1.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: