Caracatita. Cine este judecatorul Vasile Bicu, cel care l-a dat jos pe Nicolae Ciuca. Legaturile cu Catalin Voicu

news

Curtea de Apel Bucuresti a admis joi o cerere depusa de Ministerul Apararii Nationale (MApN) prin care se solicita suspendarea decretului semnat de presedintele Klaus Iohannis prin care a fost prelungit mandatul sefului Statului Major al Apararii (SMAp), generalul Nicolae Ciuca. Decizia a fost pronuntata de Vasile Bicu, un judecator care are puternice legaturi cu PSD.

Vasile Bicu a fost trimis in judecata pentru coruptie de fostul PNA in noiembrie 2005, insa fost achitat definitiv de un complet din care a facut parte si judecatorul Nicu Jidovu, un magistrat al carui nume aparea in dosarul fostului senator PSD Catalin Voicu.

Bicu era acuzat ca, in 2003 – 2004, ar fi folosit un autoturism Nissan Primera de la un om de afaceri a carui fosta sotie avea un proces pe rol chiar la magistratul Bicu. Ulterior, judecatorul a cumparat masina la un pret subevaluat, au acuzat procurorii.

„In luna mai 2004, un complet in componenta caruia intra judecatorul Bicu, s-a pronuntat in favoarea reclamantei (fosta sotie a omului de afaceri – n.r.), anuland autorizatia de constructie pentru un imobil vecin cu cel detinut de reclamanta si obligand societatea comerciala parata la plata de despagubiri in cuantum de 162.200 euro”.

Judecatorul Vasile Bicu este considerat in sistemul de justitie ca fiind unul dintre apropiatii Liei Savonea (sefa CSM si fost presedinte al Curtii de apel Bucuresti) si al Alinei Ghica (actual vicepresedinte al CAB si fost presedinte al CSM), precizeaza g4media.ro. Bicu este judecatorul investit sa judece dosarul privind anularea hotararii colegiului de conducere al ICCJ referitoare la constituirea completurilor de 5 judecatori si anularea partiala a prejudiciului in dosarul Tel Drum. Cu doua zile inainte de termenul din 23 noiembrie, judecatorul Bicu si-a luat subit doua zile de concediu, facilitand astfel ca Alina Ghica sa il inlocuiasca in complet.

Legaturile lui Bicu cu Savonea si Catalin Voicu nu se opresc aici. Pe 10 decembrie 2009, dupa castigarea la limita a alegerilor prezidentiale de catre Traian Basescu, PSD a depus la Sectia de contencios – administrativ a Curtii de Apel Bucuresti (CAB), unde activa judecatorul Vasile Bicu, o cerere de prezervare de probe. PSD cerea pastrarea probelor de catre MAI, Autoritatea Electorala Permanenta, MAE, BEC si STS.

Pe 11 decembrie 2009, PSD a depus la CAB o cerere prin care solicita suspendarea procesului verbal intocmit de BEC privind rezultatele finale ale alegerilor prezidentiale.

In aceeasi zi insa, senatorul PSD Catalin Voicu a fost ridicat de procurorii DNA din plina strada, dus la audieri si pus sub acuzare cu interdictia de a lua legatura cu Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie si Cezar Bivolaru, avocatul lui Vanghelie. Potrivit unor surse judiciare, Cezar Bivolaru si Catalin Voicu intentionau sa ia legatura cu mai multi judecatori de la CAB, printre care si Vasile Bicu, pentru a bloca validarea rezultatului alegerilor prezidentiale din 2009.

Actuala sefa a CSM, Lia Savonea, este sotia avocatului Mihai Savonea, fost coleg de cabinet cu Catalin Voicu si Cezar Bivolaru.

Mai mult despre: ,


Comentarii: