Caracatita de la Spitalul Floreasca. Ce incearca sa ascunda „fratia halatelor albe”, Floreasca este „pepiniera pesedista”

analize

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu da publicitatii informatii de culise care pun intr-o noua lumina tragedia de la Spitalul Floreasca, in care o pacienta a fost incendiata pe masa de operatie.

Intr-un text publicat pe ziare.com, Dogioiu dezvaluie increngatura de interese si complicitati care a facut posibila aparitia acestei drame.

„Este dezarmant si ca asa ceva s-a intamplat la un spital de elita nu doar al Capitalei, ci al Romaniei. Daca aici se intampla asa ceva, ce o fi in alte parti?

De ce a ajuns Spitalul Floreasca aici? In 2017, dl Ionut Negoi a ajuns managerul Spitalului in urma unui concurs duhnind a frauda. Adica toti contracandidatii au fost eliminati sub totul felul de pretexte, de exemplu lipsa adeverintei ca e apt neuropsihic. A iesit ceva tulburare, dna ministru Pintea s-a facut ca trimite corpul de control, dupa care subiectul s-a stins. Pana cand a luat foc pacienta. Este o reteta clasica de distrugere a oricarei unitati de elita, din orice domeniu.

Ma intreb cum de nu stia dl Iohannis de aceasta tarasenie, cat timp sotul consilierei prezidentiale pe Sanatate este chirurg la Floreasca.

Poate ca incercarea de tainuire a sinistrului accident are legatura cu ceea ce s-a spus de la inceput despre dl Negoi si ceea ce confirma chiar site-ul UMF Carol Davila, ca managerul Spitalului Floreasca ar fi subordonatul lui Beuran. La propriu.

Conform site-ului UMF Carol Davila, prof. univ. dr. Beuran este seful departamentului chirurgie generala si conduce si disciplina (catedra) chirurgie generala de la Floreasca in cadrul careia conferentiar, deci subordonat, este dl Negoi. Si cine stie ceva despre „umefistan” stie ca aceasta subordonare bate orice ierarhie manageriala.

Sau isi imagineaza cineva ca pe feuda baronului Beuran putea ajunge cineva conferentiar fara a fi vasalul sau fara de cracnire?

Dar poate cea mai teribila a fost reactia presedintelui Colegiului Medicilor. Comunicatul dlui Gheorghe Borcean este mai mult decat un act de slugarnicie fata de prof. Beuran si de cinism fara margini la adresa pacientei arse.

Cand seful forului care ar trebui sa se pronunte asupra culpei medicale declara nevinovatia unuia dintre medicii implicati chiar inainte ca ancheta sa existe, aceasta antepronuntare ca la carte arunca in aer orice urma de credibilitate a ulteriorului verdict al Colegiului Medicilor.

Si chiar mai mult, pune sub semnul intrebarii orice verdict medical in acest caz. Astazi va avea loc autopsia femeii decedate. Daca medicii legisti vor pune decesul pe seama cancerului, nu a arsurilor, va crede cineva asa ceva? Dar unde sa contesti?

Fratia profesiei prost inteleasa, in legatura cu „umefistanul”, este teribila. Au fost cazuri celebre cu mari medici acuzati in care nimeni nu a vrut sa faca o expertiza medico-legala concludenta, iar cand s-a incercat o expertiza externa au aparut alte probleme: fise de observatie scrise de mana cum nu se mai intampla niciunde in Europa, cu scris evident greu inteligibil, care dupa descifrare si dactilografiere trebuiau traduse de un traducator cu expertiza in domeniu, adica un demers lung si complicat de-a lungul caruia lumea se intreba de ce treneaza ancheta. De asta!

Batalia ministrului Costache, daca va vrea sa si-o asume, nu va fi doar pentru cazul Floreasca. Batalia va fi, daca vrea sa si-o asume, infruntarea cu „umefistanul” impregnat politic, pentru ca Floreasca, spre exemplu, e pepiniera pesedista. Si daca si-o va asuma, va fi un act de eroism”, a scris Dogioiu.

Ea are incredere insa ca Serviciul Omoruri al Politiei Bucuresti va reusi sa faca lumina macar in privinta cazului femeii incendiate.

„Cum ancheta a fost preluata de Serviciul Omoruri al Politiei Bucuresti, probabil singura structura de ancheta in care pot spune ca am 100% incredere, si sub aspectul integritatii, si al profesionalismului, sunt convinsa ca investigatia va fi corect condusa si rapid finalizata, daca fratia halatelor albe nu va incerca sa o blocheze”, mai spune jurnalista.

Mai mult despre: ,

Comentarii: