Caracatita teleormaneana. Dancila a angajat-o pe bani europeni pe una dintre inculpatele in dosarul DNA al lui Dragnea

politica

Europarlamentarul Viorica Dancila o are ca angajata, in calitate de asistenta locala, pe Adriana Botorogeanu, care apare in al doilea dosar de la DNA al lui Liviu Dragnea privind angajarile fictive de a Consiliul Judetean Teleorman.

Botorogeanu este inculpata, alaturi de Liviu Dragnea, in dosarul in care seful PSD este acuzat de abuz in serviciu. Numele ei apare pe site-ul Parlamentului European, insa este scris „Botorageanu”, insa este putin probabil sa fie persoane diferite.

botorogeanu

Contactata de jurnalisti, Dancila a refuzat sa comenteze.

Conform DNA, Adriana Botorogeanu era incadrata din anul 2005 la DGASPC Teleorman in functia de inspector de specialitate in cadrul Serviciului administrativ, in conditiile in care ea figura si ca salariat in cadrul unei societati comerciale din Alexandria. De asemenea, Anisa Niculina Stoica era incadrata, din anul 2006, in functia de referent la Serviciul administrativ din DGASPC Teleorman.

Potrivit procurorilor, cele doua angajate nu s-au prezentat la serviciu si nici nu au prestat vreuna din activitatile inscrise in contractul lor munca semnat cu DGASPC Teleorman, desfasurandu-si de fapt activitatea la sediul organizatiei judetene PSD Teleorman.

In rechizitoriul intocmit de DNA se arata ca, in perioada 2008 – 2012, Liviu Dragnea a detinut functia de presedinte al PSD Teleorman si pe cea de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman.

In calitate de presedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona si controla activitatea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, institutie in cadrul careia au fost incadrate Adriana Botorogeanu si Anisa Niculina Stoica, de unde au si incasat salariul corespunzator, fara a se prezenta la locul de munca si fara a desfasura niciun fel de activitate.

Procurorii sustin ca Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica sa se angajeze si sa fie remunerata in cadrul DGASPC Teleorman.

Dragnea mai este acuzat ca a contribuit, prin influenta pe care o avea in calitate de presedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu si Anisa Niculina Stoica sa fie mentinute in functie la DGASPC Teleorman.

Tot in rechizitoriu se arata ca Dragnea a determinat-o pe Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, sa isi incalce atributiile de serviciu constand in mentinerea in functie, in calitate de angajate la DGASPC Teleorman, a inculpatelor Adriana Botorogeanu si Anisa Niculina Stoica, desi cunostea faptul ca cele doua isi desfasurau activitatea la sediul PSD Teleorman.

„Astfel, din probele administrate, rezulta ca inculpatul Dragnea Nicolae Liviu a cunoscut faptul ca inculpatele Botorogeanu Adriana si Stoica Anisa Niculina erau angajate la DGASPC Teleorman, insa in fapt isi desfasurau activitatea la sediul Organizatiei Judetene (…) Teleorman, al carui presedinte era, si cu toate acestea i-a solicitat inculpatei Alesu Floarea, director executiv al DGASPC Teleorman, sa le mentina in functie pe cele doua inculpate. Pe de alta parte, chiar inculpatul Dragnea Nicolae Liviu a fost persoana care a gasit solutia remunerarii inculpatei pentru activitatea desfasurata la sediul Organizatiei Judetene (…) Teleorman, in sensul incadrarii acesteia la DGASPC Teleorman”, se mai arata in rechizitoriul DNA.

Un argument in plus adus de DNA ca Dragnea stia ca cele doua angajate, desi incadrate la DGASPC Teleorman, isi desfasurau activitatea la PSD Teleorman, il constituie si faptul ca fosta sa sotie, Bombonica Prodana, a fost seful direct al celor doua femei.

In perioada in care Bombonica Prodana a avut calitatea de sef Serviciu Secretariat, ea a avut in subordine doar patru angajate, printre care si pe Adriana Botorogeanu si Anisa Niculina Stoica.

„Asadar, jumatate dintre angajatele aflate in subordinea inculpatei Prodana Bombonica nu s-au prezentat la serviciu o perioada mai mare de un an de zile si cu toate acestea cele doua inculpate continuau sa isi incaseze salariul de la DGASPC chiar daca in fapt isi desfasurau activitatea la sediul (…) Teleorman”, mai spun procurorii DNA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: