Carje, barba si copil. Ponta a inceput sa cerseasca mila

opinii

Ce va spune aceasta imagine de mai sus? Nu-i asa ca va induiosaza? Este lucrata la detaliu, sufletul sensibil al romanului nu poate rezista la asa ceva.

Printre pesedisti e deja un vechi obicei, cum e chemat vreunul de procurori, cum da boala in el. Pe Costica Nicolescu de la Arges nu putea sa-l audieze DNA-ul fara sa aiba targa langa el. Pe Nastase cu al sau fular Burberry au trebuit sa-l duca tot cu targa la puscarie. Pe muntele de om de la Constanta, Nicusor Constantinescu, abia au putut sa-l urneasca de prin spitalele din SUA si Turcia. Iar acum a dat boala si in genunchiul lui Ponta, acest Nastase cu mai putina barba, imediat cum a facut o vizita pe la DNA.

Cat sunt mari pe functii si impart bani publici dupa bunul lor plac nu mai au nici pe dracu. Au gura mare si isi umfla muschii de sparg ecranele televizoarelor. Va mai amintiti ce lupte mai ducea si Ponta, nu era discurs fara sa il impaneze cu „batalie”, „luptam” si cu alti termeni razboinici. Toti sunt viteji pana ajung in fata procurorilor si a judecatorilor, dupa care ii vezi cum se transforma subit in niste mamaligi smiorcaitoare si pline de boli.

Pesedistii se pricep cel mai bine la manipulat emotiile oamenilor, s-a vazut din mai toate campaniile lor in care au castigat sau au obtinut foarte mult, ba speriindu-i pe oameni cu venirea legionarilor, ba ca urmeaza sa li se taie pensiile. O alta tactica este de a obtine mila si compasiunea, de a se victimiza. Nu exista suflet mai simtitor ca al romanului din popor, imediat i umezesc ochii daca isi vede un seaman in durere, in boala mai ales. Orice ar fi facut acesta, nu se cade sa fie chinuit in plus, doar e deja trasnit de boala.

In cazul lui Ponta vedem ca intervine insa o strategie mult mai sofisticata. Nu numai ca totul este construit pentru a arata un om in suferinta, de la barba pana la carje, dar sunt adaugate si elemente suplimentare. Prezenta copilului cu un skateboard in mana la Palatul Victoria, imediat inregistrata si difuzata de trusturile de presa ale PSD, este menita sa accentueze dramatismul situatiei in care se afla premierul. „Uite, maica, baiatul lui Ponta, a venit sa-l vada pe ta-su, saracul, cum arata”, s-a auzit pe dupa ulucile din satele patriei.

Utilizarea membrilor familiei pentru a obtine simpatia publicului nu este nimic nou, chiar o reteta obligatorie in campaniile de imagine de peste tot din lume. Insa Ponta nu are niciun fel de scrupule. S-a plans de nenumarate ori de cat de chinuita ii este familia, sora si cumnatul. Apoi s-a victimizat fara seaman cand i-au chemat mama la DNA, de parca procurorii sau dusmanii politici au obligat-o sa intre in firme care fac afaceri dubioase. Acum si-a adus si fiul ca sa-l sustina pe langa carje, creand imaginea unui om foarte napastuit. Toata familia si-a folosit-o ca pavaza sau instrument de a obtine beneficii de imagine.

Ce incearca sa arate acum, cu carje, barba si copil? Ca numai niste ticalosi si fiinte fara suflet, niste nemernici insensibili, ar putea sa-i faca ceva rau, in plus. Aducand si suferinta acestui copil, deja afectat de necazul tatalui. Oare exista asemenea bestii fara mila? Sa vedem cat de impresionati au ramas cei de la DNA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , , ,

Comentarii: