Carmen Dan iar a plans la TV. Sustine ca este victima unui „atac concentrat” dupa ce s-a trezit cu plangeri penale: „Asta nu e democratie”

politica

Ministrul de Interne, Carmen Dan, sustine ca plangerile penale depuse de protestatari impotriva sa reprezinta o incalcare a democratiei si iii acuza ca fac jocurile Opozitiei.

„Eu am vazut continutul acestei plangeri in presa. Ce pot sa va asigur este ca eu nu am detaliat nimic legat de continutul mijloacelor de proba administrate de politie. Sunt acuzata ca as fi avut un beneficiu politic. Eu cred ca singurul beneficiu a fost cel al cetatenilor care au vazut ca mecanismele statului de drept se aplica si celor care participa la proteste”, a declarat, sambata, Carmen Dan la Romania TV.

Ea mai sustine ca este tinta unui „atac concentrat”.

„M-am mirat, dar trebuie sa acceptam ca astfel de lucruri se tot intampla. Asistam la un atac concentrat. Sa faci un eveniment in fata DNA prin care sa chemi persoane sa depuna plangeri pe numele ministrilor nu mi se pare democratie. Asta este modul in care se face in acest moment opozitie”, a mai spus ministrul.

Mai multi protestatari au depus, vineri, la DNA,o plangere penala impotriva ministrul de Interne. Plangerea vizeaza aceleasi aspecte semnalate si de protestatarul Sandi Matei, care o acuza pe Carmen Dan de divulgare de informatii si complicitate la abuz in serviciu.

Protestatarii s-au aliat astfel cu Sandi Matei, protestatarul care inca din luna martie a depus plangere impotriva lui Carmen Dan, pe care o acuza ca ar fi intervenit in dosarul penal in care el este vizat. Este vorba de o cauza din decembrie anul trecut, cand Matei a fost implicat intr-o bataie cu un batran in Piata Victoriei, speta despre care Carmen Dan a facut mai multe precizari in spatiul public.

„Aceasta a sustinut ca exista un dosar penal pe rolul unui Parchet, instrumentat de angajatii dansei, ca organe de urmarire penala, in care aceasta sustine ca s-a administrat tot probatoriul. Aceasta sustinea la momentul interventiei televizate ca a inceput urmarirea penala impotriva subsemnatului si ca urmeaza sa fiu audiat. De asemenea sustine ca subsemnatul sunt prezent la toate manifestarile publice impotriva Guvernului din ultimul an si ca as avea si foarte multe amenzi contraventionale. De asemenea a sustinut ca politistii aflati in subordinea acesteia si-au facut treaba. Mentionez ca la data interventiei televizate nu aveam cunostinta de existenta niciunui dosar penal, nu fusesem audiat niciodata si nu mi-a fost adusa de indata la cunostinta calitatea de suspect asa cum prevad normele procesuale. mentionez ca a doua zi, dimineata, am fost cautat la domiciliu de un ofiter de politie care mi-a comunicat ca exista un dosar penal in care am calitatea de suspect”, se arata in plangerea penala depusa de Sandi Matei la DNA, scrie Mediafax.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,

Comentarii: