Carmen Dan, mesaj naucitor despre tragedia din Grecia. Sugereaza ca victimele erau menite sa moara: „Orice om are destinul lui pe care nu il poate evita”

news

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a publicat un mesaj stupefiant pe pagina ei de Facebook in legatura cu victimele incendiilor devastatoare din Grecia. Ea sugereaza ca victimele incendiilor au decedat sau au fost ranite pentru ca asa a vrut destinul.

„Orice om are destinul lui pe care nu il poate evita… De multi ani ma aflu in preajma salvatorilor, ca prefect si, acum, ca ministru al afacerilor interne. Le inteleg satisfactiile si le cunosc dezamagirile.

Stim cu totii ca ei sunt speciali, dar sa nu uitam ca sunt, inainte de orice, oameni. Am invatat ca cea mai mare povara sufleteasca a unui salvator este pierderea unei vieti, chiar daca, in cadrul aceleiasi misiuni, alte zeci sau chiar sute de persoane supravietuiesc datorita lor!

Ce simt pompierii greci in aceste momente? Ce simt toti reprezentantii fortelor de interventie elene? Imposibil de imaginat… probabil ca nici ei nu pot exprima in cuvinte.

(…) Transmit sincere condoleante familiilor indoliate si insanatosire grabnica celor raniti! Dumnezeu sa ocroteasca Grecia! Dumnezeu sa ne ocroteasca pe toti!”, a scris Carmen Dan pe Facebook.

Echipele de interventie continua sa caute, joi, supravietuitori in zonele mistuite de flacari si pe mare, in cea de-a treia de la un incendiu devastator ce a pustiit localitatea Mati de pe coasta Greciei si a lasat in urma cel putin 81 de morti, informeaza Reuters.

Rude disperate au aparut la televizor si au cerut ajutor. Altii au dat vina pe autoritati pentru acest incendiu cu cele mai multe victime din ultimele decenii din Grecia.

”Tatal meu a fost ultima persoana care a vorbit cu el, luni seara”, a declarat pentru postul Skai TV Katerina Hamilothori, aflata in cautarea fratelui sau.

Circa 300 de pompieri si voluntari au cercetat zona pentru a da de urma zecilor de persoane declarate disparute. Printre acestea se numara si doua fetite, surori, in varsta de 9 ani.

In Atena, alte rude au incercat sa identifice cadavrele descoperite in acest infern. Majoritatea trupurilor neinsufletite gasite printre ruine sunt in mare parte carbonizate, iar identificarea lor este un proces dificil, dupa cum au precizat expertii.

”Va fi foarte dureros, vor urma identificarea… inmormantarile, si mai multa durere”, a spus edilul din localitatea invecinata Pikermi. ”Ma tem ca numarul mortilor va creste”, a adaugat primarul.

Cel putin 187 de persoane au fost ranite in incendiu, printre acestea numarandu-se 22 de copii.

Mai mult despre: ,

Comentarii: