Si Carmen Dan s-a ales cu o plangere penala. Este acuzata ca a divulgat informatii secrete

news

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a fost reclamat la DNA de catre un protestatar din Piata Victoriei pentru ca ar fi divulgat informatii secrete din cadrul unui dosar penal in curs de cercetare.

Carmen Dan este acuzata de catre Sandu Matei, un protestatar din Piata Victoriei, care ar fi lovit un batran in timpul unui miting din fata Guvernului, dupa ce varstnicul l-ar fi insultat si l-ar fi lovit cu un rucsac, ca, in timpul unei emisiuni, aceasta a divulgat informatii secrete din cadrul dosarului care il viza.

Sesizarea la Directia Nationala Anticoruptie a fost depusa de catre protestatar in luna martie, la aproximativ trei luni dupa incident.

„Aceasta a sustinut ca exista un dosar penal pe rolul unui Parchet, instrumentat de angajatii dansei, ca organe de urmarire penala, in care aceasta sustine ca s-a administrat tot probatoriul. Aceasta sustinea la momentul interventiei televizate ca a inceput urmarirea penala in personam impotriva subsemnatului si ca urmeaza sa fiu audiat. De asemenea sustine ca subsemnatul sunt prezent la toate manifestarile publice impotriva Guvernului din ultimul an si ca as avea si foarte multe amenzi contraventionale. De asemenea a sustinut ca politistii aflati in subordinea acesteia si-au facut treaba.

Mentionez ca la data interventiei televizate nu aveam cunostinta de existenta niciunui dosar penal, nu fusesem audiat niciodata si nu mi-a fost adusa de indata la cunostinta calitatea de suspect asa cum prevad normele procesuale. Mentionez ca a doua zi, dimineata, am fost cautat la domiciliu de un ofiter de politie care mi-a comunicat ca exista un dosar penal in care am calitatea de suspect”, se arata in plangerea penala depusa la DNA, citata de Mediafax.

Petentul arata in plangerea sa ca ministrul de Interne, prin declaratiile sale televizate si prin divulgarea unor informatii care nu sunt publice, se face vinovat de mai multe infractiuni.

„Dan Carmen Daniela o invinuiesc de savarsirea infractiunilor de complicitate la abuz in serviciu, infractiunea de folosire in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, infractiunea de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, infractiunea de instigare la divulgare, fara drept a unor informatii secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicitatii”, se arata in plangerea penala depusa la DNA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: