Carmen Dan raspunde acuzatiilor grave aduse de Gabriela Firea. Ce spune despre utilizarea serviciului secret al MAI in scop politic

news

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anuntat, luni, ca va fi pus la dispozitia Comisiei de Aparare din Parlament raportul clasificat privind violentele din 10 august si a mentionat ca va participa la sedinta comisiei care va avea loc marti.

Carmen Dan a fost intrebata, luni, la sosirea la Ministerul de Interne, despre acuzatiile pe care i le-a adus primarul general Gabriela Firea, in legatura cu violentele din 10 august si a precizat ca raportul clasificat va fi pus la dispozitia Comisiei de Aparare din Parlament.

Intrebata despre faptul ca i s-a cerut in mod clar demisia, Carmen Dan a spus: ”Sunt lucruri care nu-si au sensul a fi lamurite pe scarile Ministerului. Temele politice le-am discutat si le-am lamurit in CeX”.

Intrebata despre acuzatia ca se foloseste de serviciul secret al MAI, Carmen Dan a raspuns: „Va rog sa aveti rabdare, voi clarifica totul in cadru institutional, acest cadru poate fi maine la Comisia de Aparare din Senat, acolo avem toata disponibilitatea sa raspundem tuturor intrebrilor. Astazi va ajunge la cele doua comisii raportul clasificat de care am vorbit si imediat dupa prezenta mea la comisie, parchetul militar a cerut acest raport”.

Presedintele Comisiei de Aparare din Parlament, senatorul PNL Marcel Vela, anunta ca a convocat o noua sedinta, marti, pentru audierea prefectului Capitalei, a comandantului Jandarmeriei si a ministrului de Interne, pe tema violentelor de la protestul din 10 august, el afirmand ca demisia ministrului Carmen Dan este „urgenta nationala”.

In sedinta Comitetului Executiv al PSD de sambata de la Neptun, primarul Capitalei, Gabriela Firea, i-a cerut demisia ministrului de Interne Carmen Dan, pe care o acuza ca a pasat responsabilitatea asupra prefectului Capitalei pentru interventia in forta a jandarmilor la protestul din 10 august din Piata Victoriei. Solicitarea Gabrielei Firea a fost supusa la vot in CEx si a fost respinsa.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: