Carmen Dan si Melescanu, la tomberon. Mai raman in guvern doar pana la sfarsitul lunii. Dancila: „Vom lua o decizie despre fiecare portofoliu in parte”

politica

Doi dintre apropiatii lui Liviu Dragnea, Carmen Dan si Petre Daea, vor mai ramane ministri pana la sfarsitul acestei luni. Dancila a anuntat, marti, ca la sfarsitul lunii iunie va avea loc o remaniere guvernamentala, iar cei doi sunt singurii dintre fidelii lui Dragnea care au supravietuit in guvern.

Dancila a anuntat o „evaluare” a activitatii ministrilor, termen care era folosit in trecut si de Liviu Dragnea pentru a schimba componenta cabinetului.

„Voi discuta despre remaniere in CEX, vom lua o decizie despre fiecare portofoliu in parte. Nu vreau sa iau eu aceste decizii, se iau pe baza evaluarii activitatii. Nu vreau sa fac referire la nici un coleg ministru. Dupa ce vom face analiza pe fiecare portofoliu

Vom vedea daca facem remaniere mai larga sau ramanem doar la cele doua posturi de vicepremier dupa ce i se termina mandatul de vicepremier al lui Viorel Stefan, la finalul lunii iunie”, a declarat, marti, Dancila.

Carmen Dan si Daea sunt singurii care au supravietuit epurarilor, Dancila fiind decisa sa scape de toati oamenii lui Dragnea.

La pachet cu cei doi ar putea pleca si Teodor Melescanu, principalul vinovat de modul rusinos in care a decurs votarea la sectiile din diaspora.

De alfel, Dancila l-a taxat marti pe Melescanu pentru reactia sa in cazul situatiei din Republica Moldova.

„Unii s-au grabit cu declaratiile. Am facut o comisie la nivelul MAE din care fac parte toti factorii de decizie, ma refer la Administratia Prezidentiala si de la Guvern, la toti cei care sunt implicati in acest aspect si vom veni cu o pozitie comuna, o pozitie de tara”, a declarat Dancila. Ea a confirmat ca a vorbit pe acest subiect cu presedintele Iohannis.

Mai mult despre: ,

Comentarii: