Cartarescu, rugaminte neobisnuita pentru Iohannis: „Sa ne arate ca ma INSEL”

news

Scriitorul Mircea Cartarescu ii cere presedintelui Klaus Iohannis sa se implice mai mult in viata politica, pentru ca „PSD-ul este in ofensiva”. „Ma doare insa pasivitatea lui„, spune Cartarescu.

„Trebuie sa spun ca in ultimele interviuri pe care le-am dat, atat in tara cat si in strainatate, am spus ca Iohannis e singura noastra speranta si ca trebuie sprijinit ca atare. Dar cand se-ntampla-n Romania o adevarata restauratie, pe toate planurile, si presedintele nu are reactie, incep sa ma gandesc ca perioada de gratie pe care toti i-am acordat-o ajunge incet la final.

De luni de zile vedem cum PSD-ul e in ofensiva, cum liberalii nu pot sau nu vor sa-i contracareze, cum nu mai exista nimeni pe esichierul politic care sa mai insemne sau sa mai arate ca vrea ceva. Lucrul acesta ma nelinisteste profund.

Nu e visul vietii mele sa-l critic pe Klaus Iohannis, pe care l-am sprijinit din toate puterile la alegeri si pana azi. Ma doare insa pasivitatea lui. Vreau doar sa-l rog sa ne arate tuturor ca exista, nu in maniera unui ‘presedinte jucator’, ci ca piesa grea pe tabla de sah, in stare sa echilibreze jocul.

Am toata simpatia pentru el mai departe, dar am si asteptari. Sper in continuare sa ne arate ca ma insel asociindu-l (la suparare) cu USL-ul, la constituirea caruia, de fapt, am uitat ce rol a jucat”, a scris Cartarescu pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: