Casa Alba saluta numirea noului premier palestinian, Mohammad Mustafa, si il indeamna sa faca reforme „credibile si profunde”

externe

Mohammad Mustafa, premier, Palestina, reforme, Casa Alba

Casa Alba a declarat joi ca saluta numirea lui Mohammad Mustafa ca nou prim-ministru palestinian, cerand urmatorului sau guvern sa puna in aplicare reforme „credibile si profunde”, noteaza AFP, citata de Agerpres.

„Indemnam la formarea unui cabinet de reforma cat mai repede posibil”, a mai spus Adrienne Watson, purtatoare de cuvant a Consiliului de Securitate Nationala de la Casa Alba, intr-un comunicat.

Joi, presedintele Autoritatii Nationale Palestiniene, Mahmoud Abbas, l-a numit pe economistul Mohammad Mustafa in functia de premier, in urma demisiei la 26 februarie a guvernului anterior.

Mohammad Mustafa, 69 de ani, fost presedinte al Fondului de Investitii pentru Palestina si consilier economic al presedintelui Abbas, preia functia de prim-ministru in plin razboi intre Israel si miscarea islamista palestiniana Hamas in Fasia Gaza.

La sfarsitul lui februarie, premierul Mohammed Shtayyeh a prezentat demisia guvernului sau, argumentand necesitatea unei noi politici care sa tina cont de „noua realitate din Fasia Gaza” si de „necesitatea urgenta a unui consens interpalestinian”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: