externe

Casa Alba saluta numirea noului premier palestinian, Mohammad Mustafa, si il indeamna sa faca reforme „credibile si profunde”

Casa Alba a declarat joi ca saluta numirea lui Mohammad Mustafa ca nou prim-ministru palestinian, cerand urmatorului sau guvern sa puna in aplicare reforme „credibile si profunde”, noteaza AFP, citata de Agerpres.

„Indemnam la formarea unui cabinet de reforma cat mai repede posibil”, a mai spus Adrienne Watson, purtatoare de cuvant a Consiliului de Securitate Nationala de la Casa Alba, intr-un comunicat.

Joi, presedintele Autoritatii Nationale Palestiniene, Mahmoud Abbas, l-a numit pe economistul Mohammad Mustafa in functia de premier, in urma demisiei la 26 februarie a guvernului anterior.

Mohammad Mustafa, 69 de ani, fost presedinte al Fondului de Investitii pentru Palestina si consilier economic al presedintelui Abbas, preia functia de prim-ministru in plin razboi intre Israel si miscarea islamista palestiniana Hamas in Fasia Gaza.

La sfarsitul lui februarie, premierul Mohammed Shtayyeh a prezentat demisia guvernului sau, argumentand necesitatea unei noi politici care sa tina cont de „noua realitate din Fasia Gaza” si de „necesitatea urgenta a unui consens interpalestinian”.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

2 ore ago

Vantul impinge incendiul din Canada departe de orasul petrolier Fort McMurray

Vanturile favorabile vor indeparta incendiul puternic de vegetatie de orasul canadian cu nisipuri bituminoase Fort…

3 ore ago

Experiment Airbus: Aeronava jumatate avion, jumatate elicopter

Airbus Helicopters a prezentat, miercuri o aeronava experimentala, jumatate avion si jumatate elicopter, in cautarea…

3 ore ago

Momentul in care Robert Fico este impuscat in plina strada, surprins intr-o filmare cu telefonul – VIDEO

Momentele socante in care premierul Robert Fico a fost impuscat la Handlova, dupa o sedinta…

2 ore ago

Greva in curtea in curtea lui Ciolacu. Angajatii guvernului intra in greva de vineri, nemultumiti ca nu li se maresc salariile cu 30%

Liderul de sindicat al functionarilor din cadrul Guvernului anunta ca acestia vor intra in greva…

5 ore ago