Casa Alba spune ca nu sprijina atacurile in interiorul Rusiei

externe

Statele Unite aduna in continuare informatii despre loviturile cu drone de la Moscova, a declarat, marti, Casa Alba, reiterand ca Washingtonul nu sprijina atacurile in interiorul Rusiei si se concentreaza pe a ajuta Ucraina sa-si redobandeasca teritoriul, potrivit Reuters.

„Am vazut stirile si inca adunam informatii despre ceea ce s-a intamplat. In general, nu sprijinim atacurile in interiorul Rusiei”, a declarat un purtator de cuvant al Casei Albe intr-un comunicat.

Purtatorul de cuvant a spus ca Washingtonul este „concentrat sa ofere Ucrainei echipamentul si pregatirea de care are nevoie pentru a-si rdobandi teritoriu suveran” si s-a referit si la atacurile rusesti asupra Kievului, care a fost lovit de drone sau rachete de 17 ori in mai.

Rusia a declarat ca dronele ucrainene au vizat zonele in care locuiesc presedintele Vladimir Putin si alte elite ruse. Doua persoane au fost ranite, potrivit primarului Moscovei.

Putin a spus ca atacul de marti a fost o incercare de a speria si de a provoca Rusia si ca apararea antiaeriana din jurul capitalei va fi consolidata.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: