Cascada de minciuni a lui Dancila: „Iohannis nu a avut nici macar o deplasare dedicata romanilor din diaspora. Nici macar una”

politica

Viorica Dancila, candidatul PSD la Presedintia Romaniei, a sustinut in timpul conferintei de presa din 19 noiembrie 2019 ca presedintele Iohannis „nu a avut nici macar o deplasare dedicata romanilor din diaspora. Nici macar una”. Afirmatia a fost reluata ulterior si in interviuri la Antena 3 si TVR insa nu este adevarata.

„Nu a avut nici macar o deplasare dedicata romanilor din diaspora. Nici macar una. Mai mult decat atat, chiar daca s-a deplasat in state unde avem o mare majoritate a romanilor care au plecat din tara, nu s-a intalnit cu astia, nu a vorbit despre venirea lor in Romania si ce face in calitate de presedinte, ca romanii sa se intoarca acasa”, a declarat Dancila.

Iohannis a avut insa numeroase intalniri cu romanii din Diaspora in ultimii ani. La o simpla cautare pe site-ul Presedintiei Romaniei se afla nu numai informatii ci si numeroase imagini cu intalnirile dintre presedinte si romanii din strainatate.

Iata doar un singur exemplu, intalnirea lui Klaus Iohannis cu romanii de la Roma, in august 2018.

Iata si o cronologie a intalnirilor lui Iohannis cu romanii din Diaspora, realizata de factual.ro, primul site de fact-checking pe politicile si declaratiile publice din Romania.

12 Martie 2015: Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit pe 12 martie 2015, la Varsovia (Republica Polona), cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din Polonia.

16 Iulie 2015: Presedintele Klaus Iohannis a facut pe 16 iulie 2015, o vizita oficiala in Republica Serbia, unde s-a intalnit, la Belgrad, cu reprezentanti ai minoritatii romanesti din Serbia.

26 Februarie 2015: Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit pe 26 februarie 2015 cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din Republica Federala Germania.

26 Septembrie 2015: Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit cu reprezentantii comunitatii romanesti din New York, Statele Unite ale Americii.

15 Iunie 2016: Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit pe 15 iunie 2016, la Sofia (Republica Bulgaria) cu reprezentantii comunitatii romanesti.

22 Martie 2016: Presedintele Klaus Iohannis a sustinut pe 22 martie 2016, la Istanbul (Republica Turcia), o alocutiune cu prilejul intalnirii cu reprezentantii comunitatii romanesti.

24 Ianuarie 2017: Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit pe 24 ianuarie 2017, cu romanii din Secretariatul Consiliului Europei si cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din Alsacia, la Strasbourg (Republica Franceza).

21 Septembrie 2017: Presedintele Klaus Iohannis a avut pe 21 septembrie 2017, in marja deplasarii in Statele Unite ale Americii pentru participarea la segmentul la nivel inalt al Adunarii Generale a ONU, o intalnire cu reprezentantii comunitatii de romani din zona orasului Philadelphia.

16 Octombrie 2018: Presedintele Klaus Iohannis a sustinut pe 16 octombrie 2018, la Roma, o alocutiune in cadrul intalnirii cu reprezentantii comunitatii romanesti din Italia.

26 Noiembrie 2018: Presedintele Klaus Iohannis a sustinut pe 26 noiembrie 2018, la sediul Ambasadei Romaniei la Paris, o alocutiune in cadrul intalnirii cu reprezentantii comunitatii romanesti din Franta.

„Afirmatia Vioricai Dancila este falsa. Presedintele Klaus Iohannis a avut intaniri cu comunitatile de romani din diaspora”, concluzioneaza Factual.

Mai mult despre: ,

Comentarii: