Castro, dupa un an de tacere: „Nu avem nevoie de cadouri din partea IMPERIULUI”

externe

Cuba nu are nevoie de cadouri din partea ‘imperiului’ si nici ca poporul ‘acestei tari nobile si pline de abnegatie sa renunte la gloria, drepturile si bogatia spirituala pe care le-a castigat odata cu dezvoltarea educatiei, a stiintei si a culturii’, a scris Fidel Castro, intr-un articol cu titlul ‘Fratele Obama’, publicat luni de toata presa oficiala din insula, transmit AFP si EFE, citate de Agerpres.

‘Nu avem nevoie de cadouri din partea imperiului. Eforturile noastre vor fi legale si pacifice, caci acesta este angajamentul nostru pentru pace si fraternitate intre toti oamenii care traiesc pe aceasta planeta’, a scris Castro in articolul sau, publicat de cotidianul Granma.

Fostul presedintele cubanez, care va implini 90 de ani pe 13 august si care s-a retras de la putere in 2006, analizeaza in ‘articolul sau de reflectie’ discursul presedintelui american Barack Obama, adresat martea trecuta de liderul de la Casa Alba poporului cubanez in timpul vizitei sale pe insula, prima a unui lider nord-american dupa revolutia cubaneza.

”Nimeni nu trebuie sa-si faca iluzii in legatura cu faptul ca poporul acestei tari nobile si dezinteresate va renunta la glorie si drepturi, la bogatia spirituala dobandita prin dezvoltarea educatiei, a stiintei si a culturii”, a avertizat fostul presedinte cubanez.

In cadrul unui discurs retransmis de media cubaneze saptamana trecuta, presedintele american Barack Obama i-a lansat Havanei un apel ”la ingroparea ultimelor vestigii ale Razboiului Rece”, inainte de a se lansa intr-o pledoarie in favoarea libertatilor publice si a democratiei pe insula.

”Modesta mea sugestie este ca el (Barack Obama) sa reflecteze si sa nu incerce sa elaboreze teorii cu privire la politica cubaneza”, a raspuns El Lider Maximo.

Castro nu a mai aparut in public din iulie 2015, dar media oficiale publica periodic fotografii ale fostului presedinte cubanez primind la domiciliul sau personalitati din tari prietene.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,


loading...

Comentarii: