Cat costa manipularea PSD-ista prin presa. Oficial, trusturile au primit peste 6 milioane de euro de la PSD in 2021

politica

O analiza publicata de Europa Libera, cu date oficiale obtinute de la Autoritatea Electorala Permanenta, arata ca PSD a cheltuit pentru „presa si propaganda” peste 6 milioane de euro in cursul anului 2021, fara luna decembrie.

Banii livrati de PSD provin din subventia de la stat. PSD a cheltuit de aproximativ doua ori mai multi mai decat PNL pentru propaganda si de 30 de ori mai mult decat USR.

„Facturile au crescut permanent pentru ca unii reprezentantii din mass-media au remarcat ca vistieria de partid se umple in fiecare an. Astfel, in timpul campaniilor electorale, pretul unui minut de promovare electorala a depasit 10.000 de euro”, subliniaza Europa Libera.

PNL si PSD au depasit impreuna pragul de 10 milioane de euro, fara luna decembrie. De precizat ca, in timpul crizei politice din lunile octombrie si noiembrie, cele doua partide au aruncat in piata aproape 20 de milioane de lei (4 milioane de euro).

PSD a refuzat constant sa explice catre care televiziuni si publicatii au plecat banii pentru „presa si propaganda”, chiar daca sunt bani publici.

PSD a pierdut in instanta doua procese legate de accesul liber la informatiile de interes public, judecatorii au aratat ca legea nu a fost respectata, dar Marcel Ciolacu si Paul Stanescu refuza in continuare sa prezinte informatiile care ar trebui sa fie publice. Procesele au fost deschise de Ovidiu Vanghele, Centrul pentru Investigatii Media, Centrul pentru Inovare Publica si Ovidiu Voicu.

Autoritatea Electorala Permanenta a precizat in mai multe randuri ca legea votata in Parlament nu permite sa prezinte detaliile din contractele partidelor.

Trezorierul PSD, Marius Iancu, a declarat pentru Europa Libera  ca nu crede ca cititorul ar trebui sa isi dea seama cand un articol este platit de PSD.

Comentarii: