Cat primesc refugiatii ucraineni in Belgia: peste 1.400 euro pe luna plus 250 euro pentru fiecare copil

externe

Postul de televiziune belgian RTL Info a difuzat un reportaj in legatura cu sumele pe care refugiatii ucraineni le primesc din partea statului belgian. Astfel, o familie primeste peste 1.400 de euro pe luna plus 250 euro pentru fiecare copil.

Violaine gazduieste de mai bine de o luna o familie ucraineana in Gesves, in provincia Namur: Svetlana, fiica si nepoata ei. Totul merge bine, locuiesc impreuna si in curand aceasta mama va primi ajutor de la statul belgian.

Datorita ajutorului lui Violaine acordat in relatia cu autoritatile, cele trei refugiate vor putea primi in curand beneficii: „Pentru cele trei persoane, sunt 1.400 de euro plus 250 de euro alocatie pentru fiecare copil”.

Suma ar putea surprinde pe unii, insa reprezinta salariul de subzistenta din Belgia.

Pentru Svetlana, care a fost profund afectata de evenimentele din tara sa si, in special, de distrugerea casei sale din Kiev, acest venit ii va permite acestei mame sa gaseasca un apartament si sa caute ajutor psihologic, printre altele.

RTL Info a prezentat apoi cazul unei alte familii de refugiati ucraineni, compusa dintr-o mama si fiica ei.  Fiecare dintre ele va primi venitul la nivelul subzistenteo, adica 729 de euro pe luna.

Municipalitatea din Gesves gazduieste 45 de refugiati ucraineni. Ca peste tot in Belgia, fiecare refugiat primeste acelasi ajutor. Pe termen lung, acesti refugiati vor trebui sa gaseasca cazare si locuri de munca.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: