Cati britanici au anticorpi impotriva COVID-19. In cazul unei persoane infectate cu noul coronavirus ”nivelul de anticorpi scade in decurs de 2-3 luni”

externe

Consilierii stiintifici au transmis luna aceasta guvernului de la Londra ca numai aproximativ 6% din populatia britanica are anticorpi impotriva COVID-19, releva stenograme ale unor discutii din 3 septembrie publicate vineri de Reuters si citate de Agerpres.

”Datele studiilor serologice sugereaza ca numai un procent redus (circa 6%) din populatia Regatului Unit are anticorpi COVID-19”, potrivit precizarilor Grupului de consiliere stiintifica pentru urgente (Scientific Advisory Group for Emergencies – SAGE).

Conform acestui grup, cercetarile au mai evidentiat ca in cazul unei persoane infectate cu noul coronavirus ”nivelul de anticorpi scade in decurs de 2-3 luni” si ”persoanele cu anumite tipuri si niveluri de anticorpi pot avea in continuare incarcatura virala si ar fi posibil sa transmita virusul”.

Prin urmare, SAGE avertizeaza ca este putin probabil ca nivelurile actuale de imunitate impotriva COVID-19 ale populatiei britanice sa atenueze impactul unei cresteri semnificative a infectarilor in aceasta iarna.

Regatul Unit, a cincea tara cea mai indoliata din lume de pandemie, inregistreaza deja o crestere a numarului noilor cazuri de COVID-19, circa 6.000 in ultimele 24 de ore, iar autoritatile sunt ingrijorate de accelerarea transmiterii virusului in toate categoriile de varsta si de cresterea numarului pacientilor varstnici spitalizati sau aflati la terapie intensiva.

Ministrul britanic al sanatatii, Matt Hancock, a declarat vineri ca numarul pacientilor spitalizati se dubleaza la fiecare opt zile. Intrebat despre un eventual nou ”lockdown” la nivel national, el a refuzat sa dea un raspuns clar, mentionand doar ca guvernul de la Londra va face tot posibilul pentru a combate epidemia.

Mai mult despre:

Comentarii: