„Caz special”. Plumb si-a primit inapoi cei 800.000 de lei, insa un ministru PSD face scandal: „Sa nu fie discriminare”

actualitate

Rovana Plumb si-a primit inapoi de la PSD cei 800.000 de lei, contributia sa la campania de la europarlamentare, insa ceilalti candidati care au dat bani mai au de asteptat. Acestia situatie a starnit frustrari si nemultumiri in PSD, cea mai nervoasa fiind Natalia Intotero, care este si ministru pentru Romanii de pretutindeni.

Potrivit unor surse din conducerea PSD, citate de Europa Libera, s-a considerat ca Rovana Plumb reprezinta un caz special dupa ce aceasta a pierdut fotoliul de comisar din cauza faptului ca nu a putut sa explice de unde va returna cei 800.000 de lei pe care ii imprumutase in campanie, dar si din cauza faptului ca asupra ei au inceput verificari din partea Agentiei Nationale de Integritate.

Rovana Plumb a precizat pentru Europa Libera ca joi a incasat banii de la partid, iar in aceeasi zi i-a transferat pentru stingerea imprumutului din campanie. Plumb trimisese o scrisoare in Parlamentul European in care sustinea ca pentru cei 800.000 de lei va renunta la doua apartamente in Bucuresti pe care le va primi persoana de la care s-a imprumutat. Dupa ce a primit banii de la partid, ea a ramas cu apartamentele.

In partid, s-a discutat inclusiv varianta ca Rovana Plumb sa fie nominalizata din nou pentru functia de comisar european dupa ce si-a rezolvat problemele cu banii de la europarlamentare.

Candidatii PSD care au contribuit la europarlamentare sustin ca nu ar trebui sa existe o discriminare in interiorul partidului la rambursarea banilor. Ei nu inteleg de ce Rovana Plumb a primit in cont cei 800.000 de lei, dar lor nu se aplica acelasi tratament.

Surse din PSD au declarat pentru Europa Libera ca mai multi europarlamentari au fost informati ca partidul nu are bani acum pentru a le plati si lor sumele cu care au contribuit la alegeri, deoarece este nevoie de bani in campanie. Potrivit surselor citate, acestora li s-a promis ca vor primi banii dupa prezidentiale. Suma cu care au contribuit candidatii la alegerile din luna mai a fost de 3,4 milioane de lei.

Natalia Intotero nu a prins un post de europarlamentar, dar a contribuit la campanie cu 200.000 de lei. Sustine ca banii provin din economiile personale si ca doreste ca partidul sa faca plata catre ea in urmatoarele zile.

„Pana in momentul de fata nu am primit banii, asteptam sa ii primim. Am aflat si eu in urma cu cateva minute ca Rovana Plumb a primit banii, sper ca in cel mai scurt timp sa primim si noi. Noi am depus banii conform legii si, conform legii, astept sa mi restituie in acelasi timp fara a exista discriminare. Domnia sa (n.r. – Rovana Plumb) a fost prima pe lista. Daca banii au fost livrati catre doamna Plumb sper ca in cel mai scurt timp, in cateva zile, sa ii primim si noi. Daca nu, vom face demersurile legale care se impun impotriva celor care nu returneaza banii”, a spus Natalia Intotero pentru Europa Libera.

Situatia este similara si pentru ceilalti candidati ai PSD care au contribuit la alegeri. Toti vor ca partidul sa le plateasca cat mai repede sumele datorate. Spre exemplu, surse din partid sustin ca exista candidati care s-au imprumutat la banci pentru a aduce bani pentru campanie, iar acum a venit data platii. Un caz cunoscut in partid este al Crinei Chilat, pozitia a 16-a pe lista de la europarlamentare, care a contribuit cu 675.000 de lei, iar o parte din suma provine dintr-un imprumut bancar.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: