Cazanciuc sustine ca PSD este intreg poporul: „Iohannis vorbeste impotriva propriului sau popor atunci cand critica PSD”

politica

Presedintele Senatului, Robert Cazanciuc, a sustinut vineri, intr-o interventie la Digi24, ca presedintele Klaus Iohannis „vorbeste impotriva propriului sau popor” atunci cand critica PSD-ul. El l-a acuzat si pe Ludovic Orban de atacuri la adresa statului de drept.

„Ajungem la decizia CCR. E un atac care nu are nicio legatura cu statul de drept al domnului Orban. Vorbea de politruci la nivelul Curtii Constitutionale. Din cate stiu, la nivelul Curtii sunt in mare parte magistrati. Cred ca majoritatea sunt oameni care nu au avut nicio legatura cu cariera politica. Au fost numiti de Parlamentul Romaniei. Asa este procedura prevazuta de Constitutie.

Si presedintele Iohannis incearca sa se transforme in presedintele Romaniei si nu poate. Ramane presedintele PNL in continuare. Cand iese la Cotroceni si vorbeste impotriva unui partid politic, vorbeste impotriva propriului sau popor”, a sustinut Cazanciuc.

Premierul Ludovic Orban a anuntat, joi seara, ca „trebuie schimbata componenta CCR” ca urmare a deciziei prin care CCR a decis ca Parlamentul stabileste data alegerilor parlamentare.

”Vreau sa spun cateva cuvinte despre decizia CCR, care mi se pare abracadabranta, care mi se pare o incalcare flagranta a Constitutiei de catre organismul care trebuie sa fie paznicul Constitutiei. Trebuie schimbat ceva, nu se mai poate asa cu asemenea… Trebuie schimbata componenta CCR, trebuie eliminati politrucii de acolo. Trebuie sa intre numai magistrati cu cariere serioase in spate, nu oameni care au facut politica si care sunt numiti sa raspunda la comenzi politice.

(…) Multe dintre deciziile de acolo vin impotriva intereselor Romaniei.

(…) De ce, ca da ordine Florin Iordache si cu altii catre Dorneanu si cei care au fost numiti politic, care dau pe banda rulanta decizii care nu au legatura cu Constitutia? Majoritatea asta toxica distruge Romania, se comporta ca un inamic intern”, a declarat Ludovic Orban la Digi24.

CCR a decis, pe 29 septembrie, sa respinga sesizarea presedintelui Iohannis legata de legea prin care Parlamentul stabileste data alegerilor parlamentare din acest an.

Decizia a fost luata cu o majoritate de cinci voturi, acestea provenind de la judecatorii numiti de PSD sau apropiati PSD: Valer Dorneanu, Gheorghe Stan, Cristian Deliorga, Attila Varga si Mona Pivniceru.

Impotriva respingerii sesizarii lui Iohannis au votat judecatorii Livia Stanciu, Simina Tanasescu, Marian Enache si Daniel Morar.

Mai mult despre: ,

Comentarii: