Cazul „Cucuveaua mov”. Seful procurorilor DIICOT spulbera minciunile lui Sebastian Ghita legate de Kovesi

news

Seful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat joi ca adresa de e-mail mentionata de Sebastian Ghita nu apare in dosarul Black Cube, informeaza Agerpres.

„Pana in prezent, adresa de e-mail mentionata de dumnealui (Sebastian Ghita, n.r.) nu apare in dosarul Black Cube. Implicarea domnului Ghita este la nivel de martor pana la acest moment”, a precizat Horodniceanu la sediul DIICOT.

Intrebat daca Sebastian Ghita a dat declaratii in acest dosar, care sa fie si consemnate, Horodniceanu a spus: „Din ce stiu eu, cred ca da”.

In ceea ce priveste stadiul dosarului Black Cube, seful DIICOT a aratat ca nu au fost puse sub acuzare alte persoane si nu a putut sa spuna daca au fost identificati beneficiarii contractului cu firma Black Cube.

„Avem mai multe piste la acest moment, nu va pot spune daca sunt identificati beneficiarii contractului in dosarul Black Cube. Nu au fost persoane noi puse sub acuzare, dosarul este in lucru, suntem in continuare intr-o urmarire penala care este nepublica, observati ca noi suntem o structura care actioneaza, in general, cu discretie, sunt dosare care au un grad de dificultate mai mare si se lucreaza in continuare in acestea”, a afirmat Horodniceanu.

Ghita s-a prezentat pe 10 octombrie la sediul DIICOT si a sustinut ca a dat declaratii in dosarul Black Cube, in care a facut referire si la „adresa secreta” care, potrivit acestuia, ar fi fost folosita de sefa DNA — cucuveauamov@gmail.com.

„Am calitatea de martor, nu pot sa va dau alte date si informatii din dosar. De vreme ce domnii procurori m-au intrebat (n.r. despre adresa de e-mail cucuveauamov@gmail.com), s-ar putea sa incerce sa afle informatii. (…) Stiam ca aceasta adresa de e-mail este folosita de doamna Kovesi. (…) Orice lucru mi s-a parut important despre acest caz, l-am spus procurorilor. Nu mi se pare ca atacarea unor institutii ale statului roman — DNA , SRI, DIICOT — este o chestiune permisa si cred ca procurorii DIICOT trebuie sa investigheze daca acest lucru se intampla”, a declarat Sebastian Ghita atunci.

Sebastian Ghita a afirmat ca stia faptul ca sefa DNA folosea e-mail-ul respectiv.

„Sunt convins ca acea operatiune a unor agentii de spionaj straine — Black Cube, agentia care a fost legata de fostul sef al spionajului israelian — este in atentia procurorilor DIICOT si, pentru ca principala tinta in statul roman a fost doamna Codruta Kovesi, probabil DIICOT verifica daca acea adresa speciala, secreta, acea adresa ascunsa — cucuveauamov@gmail.com, adresa doamnei Kovesi, este una dintre adresele pe care cei de la Black Cube le-au spart si din care au putut afla informatii secrete ale statului roman, ale DNA si ale doamnei Kovesi”, a spus Ghita.

Pana in prezent, trei israelieni au fost pusi sub acuzare in acest dosar — Ron Weiner, David Geclowicz si Yossi Barkshtein. Ultimul a reusit sa fuga din Romania, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare in lipsa.

De asemenea, procurorii l-au pus sub urmarire penala pe fostul ofiter SRI Daniel Dragomir, aflat in prezent in arest preventiv.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: