„Cazul Ditrau este mult mai periculos”. Rares Bogdan pune punctul pe i, cine este adevaratul vinovat: „Retorica urii e promovata de un partid care nu este in Romania, dar are tentacule in Romania”

politica

Europarlamentarul PNL Rares Bogdan a atras atentia, duminica, in cadrul discursului sustinut la Consiliul National al PSD fata de situatia de la Ditrau, in care doi muncitori sin Sri Lanka se confrunta cu un val de rasism din partea localnicilor. El a indicat Regimul Viktor Orban drept principal responsabil de aceasta situatie.

„E un caz care este mult mai periculos decat pare si noi, europarlamentarii, va trebui sa dam explicatii, chiar de maine. Va da si Guvernul explicatii. Situatia este mult mai grava decat va puteti inchipui.

Daca priviti cazul Ditrau, veti vedea cum informarea de la televiziuni care n-au nicio legatura cu Bucurestiul, in acea zona cele mai puternice televiziuni se numesc Hir TV si Duna TV. Retorica urii promovata de un partid care nu este in Romania, dar are tentacule in Romania, se numeste FIDESZ-ul lui Viktor Orban, a creat o monstruozitate care ne va crea o problema uriasa pe plan international. Cazul Ditrau este un caz care, din pacate, ne va pune intr-o pozitie extrem de complicata la nivel european. Sper din tot sufletul sa fie izolat pe teritoriul Romaniei, completamente izolat”, a declarat Rares Bogdan.

Patroana brutariei din Ditrau, Kollo Katalin, a declarat pentru Digi24 ca cei doi brutari din Sri Lanka vor ramane la brutarie si vor continua sa faca paine pentru localnici. Proprietarul brutariei se oferise, initial, sa ii mute pe cei doi din procesul de productie. Patronii sustin ca a fost vorba despre o „neintelegere”, deoarece comunicatul a fost scris doar in maghiara, nu si in romana. CNCD s-a autosesizat in acest caz.

Kollo Katalin spune ca „pentru linistirea localnicilor” a propus initial ca cei doi brutari din Sri Lanka sa continue sa lucreze la brutarie, dar „sa nu mai faca paine”. Deoarece localnicii nu s-au multumit cu atat si au cerut ca cei doi singalezi sa fie dati afara, patronii brutariei au decis sa ii pastreze pe cei doi brutari din Sri Lanka pe aceeasi pozitie, spune Katalin.

Mai mult despre: ,


Comentarii: