politica

„Cazul Ditrau este mult mai periculos”. Rares Bogdan pune punctul pe i, cine este adevaratul vinovat: „Retorica urii e promovata de un partid care nu este in Romania, dar are tentacule in Romania”

Europarlamentarul PNL Rares Bogdan a atras atentia, duminica, in cadrul discursului sustinut la Consiliul National al PSD fata de situatia de la Ditrau, in care doi muncitori sin Sri Lanka se confrunta cu un val de rasism din partea localnicilor. El a indicat Regimul Viktor Orban drept principal responsabil de aceasta situatie.

„E un caz care este mult mai periculos decat pare si noi, europarlamentarii, va trebui sa dam explicatii, chiar de maine. Va da si Guvernul explicatii. Situatia este mult mai grava decat va puteti inchipui.

Daca priviti cazul Ditrau, veti vedea cum informarea de la televiziuni care n-au nicio legatura cu Bucurestiul, in acea zona cele mai puternice televiziuni se numesc Hir TV si Duna TV. Retorica urii promovata de un partid care nu este in Romania, dar are tentacule in Romania, se numeste FIDESZ-ul lui Viktor Orban, a creat o monstruozitate care ne va crea o problema uriasa pe plan international. Cazul Ditrau este un caz care, din pacate, ne va pune intr-o pozitie extrem de complicata la nivel european. Sper din tot sufletul sa fie izolat pe teritoriul Romaniei, completamente izolat”, a declarat Rares Bogdan.

Patroana brutariei din Ditrau, Kollo Katalin, a declarat pentru Digi24 ca cei doi brutari din Sri Lanka vor ramane la brutarie si vor continua sa faca paine pentru localnici. Proprietarul brutariei se oferise, initial, sa ii mute pe cei doi din procesul de productie. Patronii sustin ca a fost vorba despre o „neintelegere”, deoarece comunicatul a fost scris doar in maghiara, nu si in romana. CNCD s-a autosesizat in acest caz.

Kollo Katalin spune ca „pentru linistirea localnicilor” a propus initial ca cei doi brutari din Sri Lanka sa continue sa lucreze la brutarie, dar „sa nu mai faca paine”. Deoarece localnicii nu s-au multumit cu atat si au cerut ca cei doi singalezi sa fie dati afara, patronii brutariei au decis sa ii pastreze pe cei doi brutari din Sri Lanka pe aceeasi pozitie, spune Katalin.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Primar PSD din Gorj, dupa ce a lovit o femeie cu masina si a fugit: „Eu sunt bine”. Primarul este fan al Moscovei

Primarul comunei gorjene Stejari, Robert Paiusi, este cercetat de politisti dupa ce, duminica, a acrosat…

12 minute ago

Elicopterul care il transporta pe presedintele iranian Raisi, in Azerbaidjan, implicat intr-un incident. Acesta ar fi efectuat o aterizare fortata

Elicopterul care il transporta pe presedintele iranian Ebrahim Raisi, in timpul vizitei acestuia in Azerbaidjan…

3 ore ago

Omul de incredere al lui Alexei Navalnii spune ca „nu va renunta niciodata” la lupta impotriva lui Putin

Leonid Volkov, cel care a fost atacat cu brutalitate in luna martie, spune ca impartaseste…

3 ore ago

Israelul a lovit o tabara de refugiati din centrul Fasiei Gaza. Cel putin 31 de morti

Lovituri aeriene israeliene au provocat, duminica dimineata, moartea a cel putin 31 de persoane in…

3 ore ago

Cod galben de ploi si grindina in mai multe zone din tara. Ciclonul care a facut ravagii in vestul Europei ameninta si Romania

Ciclonul care a lovit Europa se apropie de Romania, dar vestea buna este ca acesta…

4 ore ago

Razboi hibrid. Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie, Franta si-a trimis acolo trupele de elita – Video

Parisul a trimis unitati de elita in Noua Caledonie pentru a recupera drumul de la…

5 ore ago