CCR anunta cand va dezbate sesizarea ministrului borfasilor, Tudorel Toader, privind revocarea lui Kovesi

news

Curtea Constitutionala va dezbate, pe 10 mai, sesizarea Guvernului cu privire la existenta unui conflict intre Executiv si Presedintie, in urma refuzului sefului statului, Klaus Iohannis, de a o revoca din functie pe procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, informeaza CCR.

Pe 23 mai CCR a primit sesizarea Executivului pe acest subiect. Seful statului a refuzat sa dea curs cererii de revocare a Laurei Codruta Kovesi, anuntand ca motivele invocate de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, nu au fost de natura sa il convinga. Imediat dupa ce presedintele Romaniei si-a anuntat decizia, ministrul Justitiei a anuntat ca va fi sesizata Curtea Constitutionala.

Pe 22 februarie, ministrul Justitiei Tudorel Toader a cerut revocarea sefei DNA, retinand in sarcina acesteia 20 de „acte si fapte de netolerat”. Printre acestea, Toader a mentionat ancheta in cazul OUG 13, refuzul de a se prezenta la audierile din Parlament, falsurile din dosare, lipsa unei reactii adecvate in cazul presupuselor abuzuri de la DNA Ploiesti, precum si afectarea imaginii Romaniei prin dezinformarea forurilor europene.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: