CCR arata cum Dragnea ar putea sa ajunga premier. Judecatorii au facut publica motivarea in cazul deciziei luata la sesizarea lui Ciorbea

politica

Curtea Consitutionala a facut publica motivarea in cazul deciziei care a confirmat ca Liviu Dragnea nu poate ocupa functii de ministru sau premier deoarece are o condamnare penala. Insa, CCR sugereaza care ar fi caile prin care Dragnea ar putea totusi sa ajunga premier.

Astfel, potrivit motivarii, CCR considera ca interdictia ca persoanele condamnate sa faca parte din Guvern trebuie sa inceteze, conform legislatiei in vigoare, in caz de reabilitare, dezincriminare sau amnistie.

„(…) Apare cu evidenta ca, potrivit dispozitiilor legale in vigoare, sintagma ‘nu au suferit condamnari penale’ inceteaza sa mai constituie o interdictie la dobandirea calitatii de membru al Guvernului in ceea ce priveste persoanele care cad sub incidenta/sunt beneficiare ale unei legi de dezincriminare sau de amnistie sau care au fost reabilitate printr-o hotarare judecatoreasca definitiva, persoane cu privire la care condamnarea penala inceteaza sa mai produca efectele extrapenale prevazute de lege. Orice alta interpretare data sintagmei ‘nu au suferit condamnari penale’ din cuprinsul art.2 din Legea nr.90/2001 ar fi contrara literei si spiritului Constitutiei”, se arata in motivarea deciziei.

CCR a respins ca inadmisibila, pe 4 mai, sesizarea Avocatului Poporului referitoare la articolul care interzice persoanelor condamnate sa fie membri ai Guvernului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiriĀ aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: