„CCR, spelunca a militienilor”. Fost consilier prezidential despre motivarea CCR in cazul „Orban-premier”

analize

CCR a publicat, marti, motivarea deciziei prin care desemnarea liderului PNL, pe 6 februarie, sa formeze un nou Guvern a fost declarata neconstitutionala. Sebastian Lazaroiu surprinde esenta acestei motivari, modul in care pesedistii din CCR au „intors-o din condei” pentru a-si justifica decizia.

„Desigur ca sesizarile privesc un conflict juridic de natura constitutionala intre Presedinte si Parlament, astfel incat, aparent, conduita candidatului la functia de prim-ministru excedeaza obiectului acestei cauze. Aceasta conduita prezinta insa relevanta pentru aprecierea conduitei constitutionale a Presedintelui Romaniei”, a motivat CCR.

Sebastian Lazaroiu a comentat dur aceasta motivare.

„Stiu ca toata atentia e la covid-19, dar mai avem infectia ccrvid-2020 la care avem ocazia sa ne referim, dat fiind ca au publicat motivarea scandaloasei decizii privitoare la nominalizarea unui premier surprins vorbind la televizor despre anticipate.

Asteptam de mult motivarea acestor ridicoli politruci care au transformat CCR intr-o spelunca a militienilor si iata cum au intors-o din condei.

Pe scurt, refrenul militianului comunist – nu e treaba mea, dar uite ca-mi bag nasul. Militianul care iti salta permisul pentru consum de alcool, fara sa-ti puna fiola, dar fiindca a vazut o eticheta pe care scria ‘Saniuta’ pe bancheta din spate. Nu e treaba mea ce scrie pe eticheta, dar nu pot sa ma fac ca n-am vazut, deci ai baut”, a scris Lazaroiu pe Facebook.

Prin aceasta motivare se blocheaza si declansarea alegerilor anticipate daca Guvernul Citu va fi respins.

Desemnarea lui Ludovic Orban drept candidat pentru functia de prim-ministru nu reprezinta ”prima solicitare” de investitura, potrivit motivarii deciziei prin care Curtea Constitutionala a constatat ca exista conflict juridic intre presedinte si Parlament privind desemnarea liderului PNL pe 6 februarie sa formeze un nou Guvern.

„Avand in vedere ca existenta conflictului juridic a fost determinata de desemnarea de catre Presedintele Romaniei a candidatului la functia de prim-ministru cu incalcarea dispozitiilor art.103 alin.(1) din Constitutie, Curtea retine ca aceasta desemnare nu poate declansa procedura de investitura a Guvernului.

Prin urmare, ca efect al prezentei decizii, desemnarea domnului Ludovic Orban in calitate de candidat pentru functia de prim-ministru, urmata de solicitarea votului de incredere pentru programul si lista Guvernului prezentate de acesta Parlamentului, nu reprezinta ‘prima solicitare’ de investitura in sensul art. 89 alin. (1) din Constitutie si, prin urmare, nu constituie momentul de la care se calculeaza termenul de 60 de zile prevazut de acelasi text constitutional”, se arata in motivarea publicata marti pe site-ul CCR.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: