Ce a raspuns avocatul lui Udrea la intrebarea daca fostul ministru stia ca este insarcinata din Romania sau daca a aflat in Atena ori Costa Rica

news

Avocatul Elenei Udrea, Alexandru Chiciu, a declarat, joi, la Curtea de Apel Bucuresti, unde a avut loc un nou termen din dosarul in care fostul ministru al Turismului este cercetat pentru fapte penale privind finantarea campaniei din 2009, ca Udrea nu se sustrage procedurilor judiciare.

„Elena Udrea nu se sustrage niciunei proceduri de judecata si niciunei proceduri judiciare in curs de urmarire penala. (…) Au existat discutii in spatiul public ca domnia sa ar fi fugit, se sustrage, incearca sa ocoleasca oarecum cursul Justitiei. Nici vorba de asa ceva. Elena Udrea nu tergiverseaza niciun dosar aflat pe rol. Domnia sa nu are niciun fel de interdictii in niciun dosar penal si din aceasta perspectiva are toate drepturile pe care orice persoana aflata intr-o procedura judiciara le-ar avea. Exista o particularitate in ceea ce o priveste si toate femeile aflate intr-o asemenea situatie pot confirma ca exista o recomandare la inceput de sarcina cu acest tip de particularitate (sarcina gemelara – n.r.) ca persoanele respective sa fie tratate, monitorizate intr-o astfel de situatie. Atat eu, cat si domnia sa, suntem persoane responsabile care nu am invoca o sarcina, bucuria aparitiei unor copii, in niciun fel in cazul unor proceduri judiciare intr-un mod fals. Eram pregatiti si astazi sa prezentam toate detaliile, locul in care domnia sa se afla si situatia medicala la zi a domniei sale. Sunt in prezenta unor documente medicale pe care le puteam prezenta instantei de judecata daca mi le-ar fi cerut”, a explicat Alexandru Chichiu, avocatul fostului ministru, scrie Mediafax.

Intrebat daca Udrea stia ca este insarcinata din Romania sau daca a aflat in Atena ori Costa Rica, avocatul a raspuns: „Din aceasta perspectiva va pot spune ca la un termen anterior plecarii in Costa Rica se stia de acest lucru”.

Precizarile au fost facute la Curtea de Apel Bucuresti unde era programat un nou termen din dosarul in care Elena Udrea este judecata pentru fapte privind finantarea campaniei electorale din 2009. Termenul de joi a fost amanat pentru data de 5 aprilie, din cauza absentei unui avocat al unuia dintre inculpati. De asemenea, instanta a aprobat si cererea Ioanei Basescu de a copia interceptarile audio pe care le-au folosit procurorii DNA in acuzare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: