„Ce e cu voi? Mai sunteti oameni? Meritati sa ajungeti someri in varf de munte in neomenia pe care o aratati!” – Mesaj dureros despre drama cumplita a Magdei Vasiliu

news

Jurnalista Paula Rusu, ea insasi diagnosticata cu o boala grava, vorbeste despre drama cumplita prin care trece colega ei de breasla, Magda Vasiliu, al carei baietel a fost diagnosticat cu cancer.

Intr-un mesaj postat pe blogul personal, Paula Rusu scrie ca nu legea isi bate joc de Magda Vasiliu, ci oamenii care o aplica.

„Povestea trista a Magdei Vasiliu a facut inconjurul internetului. A fost nevoie sa se revolte public pentru un drept altfel garantat de lege. Un sir lung de functionari amestecat cu medici i-a respins dreptul la concediul medical pentru ingrijirea copilului bolnav pe diverse motive: ca trebuie sa vina personal din Italia, acolo unde se afla la tratament cu baietelul ei, ca sa se prezinte la diferite birouri pentru stampile si alte formalitati, ca nu e bun medicul din Italia ca sa scrie concediul, ca nu se ste cine din Romania il poate scrie, etc. O batjocura fara margini!

Asta se intampla atunci cand medicul ori functionarul CAS se prefac ca aplica legea. Actul normativ nu e unul secret, dar e nevoie de omenie ca sa vrei sa ajuti pe cineva aflat la mii de kilometri distanta de tara din cauza unui necaz pe care nimeni nu vrea sa-l cunoasca cu adevarat!”, noteaza Paula Rusu.

Citeste si: Cinism incredibil al ministrului Sanatatii: „Nu ar fi avut nicio sansa” – Magda Vasiliu, nou mesaj cutremurator dupa ce a sunat-o Bodog

Jurnalista explica ce spune legea si subliniaza ca „Magda nu cere niciun favor, ci doar sa beneficieze de dreptul ei prin lege”.

„Rea vointa ori prostie, cert e ca nu legea e de vina, o spun tuturor functionarilor de la premier in jos. Sunt vinovati oamenii care o aplica, lipsa de intelegere, o minima caldura omeneasca, un dram de intelegere si un strop de vointa ca sa ajuti un om atunci cand e cel mai greu incercat. Ce e cu voi oameni buni? Mai sunteti oameni?

In loc de concluzie: zilele acestea o stire despre un bunic batran tare care a fost trecut mort in acte in locul femeii lui care s-a prapadit si care umbla de nebun 80 de km ca sa le spuna lunar celor de la Casa de Pensii ca e viu si ca are nevoie de pensia lui, a fost pe toate canalele. In loc sa repare eroarea nenororcitii de functionari care au gresit, l-au pus mieros sa mai vina peste o luna din varf de munte ca sa spuna ca e viu pentru pensia lui.
Meritati sa ajungeti someri in varf de munte in neomenia pe care o aratati, stimati angajati ai Casei de Pensii.”, puncteaza Paula Rusu.

Citeste articolul integral pe blogul Paulei Rusu.

Prezentatoarea stirilor Prima TV, Magda Vasiliu, al carei fiu a fost diagnosticat cu cancer, arata intr-o alta postare pe contul sau de Facebook, calvarul birocratic prin care trece in Romania, desi baieteul este tratat in Italia cu atentie si grija, fara asigurare.

In replica, seful CNAS, Marian Burcea, a declarat ca, in cazul Magdei Vasiliu, situatia se va rezolva daca se demonstreaza ca fiul ei are un handicap, el precizand ca legislatia nu ofera mamelor concediu medical decat pentru copiii care au pana in sapte ani, singura exceptie fiind petru cei cu dizabilitati.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: