„Cea mai grava coruptie din ’95 incoace”. Ponta anunta ca Regimul Dragnea baga Romania intr-o grava criza: „Cifrele nu mint niciodata”

politica

Liderul Pro Romania, Victor Ponta, sustine ca in anul 2019 in Romania „este cea mai grava coruptie din ’95 incoace” si ca in prezent nu se mai fura cu geanta, ci cu acte normative. Ponta spune ca Romania va intra in criza economica si ordonanta 114, pe care o denumeste „ordonanta disperarii” accelereaza intrarea tarii in criza.

„In 2019 este cea mai grava coruptie din 95 incoace, pentru ca spre deosebire de coruptia care inainte functiona cu geanta de bani, cu plicul cu contractul, acum se fura cu ordonanta de urgenta cu hotararea de guvern si cu decizii ale ministrlor”.

El a dat ca exemplu ordonanta 114, pe care a denumit-o „ordonanta disperarii” si care plafoneaza pretul gazelor din intern, act normativ de pe urma caruia Ponta sustine ca beneficiza firma Interagro din Teleroman.

„La ANAF s-a pus o doamna care n-are nicio legatura cu ANAF-ul, nu o cunosc dar n-a lucrat niciodata, de ce? Pentru ca nu se poate inchide bugetul daca nu falsifica datele din buget. Ioana (Petrescu, fost ministru al Finantelor – n.r.) stie foarte bine, mi-a spus de zece ori anul trecut, ‘mai nu au cum sa se inchida’ si i-am spus: ‘stai inistita ca le falsifica, datele’. Si Grecia tot asa a facut, doi ani trei ani, patru ani au dat date false si cand a venit momentul adevarului uite, sufera de zece ani”, a afirmat Ponta, citat de news.ro.

Fostul prim-ministru a mai spus si ca Romania va intra in criza economica, „cu siguranta”, acuzand Guvernul ca a creat un „Caritas bugetar”.

„Cifrele nu mint niciodata. Ne ducem exact la anul 2010: peste un miliard de euro pe luna deficit comercial, deficitul de cont curent, deficitul bugetar. E un Caritas acuma. Valcov, cu Teodorovici, cu Dragnea au construit un Caritas bugetar: se tot umfla, tot adauga, cand va cadea, va cadea tot. Ordonanta asta a disperarii, 114, nu face decat sa accelereze intrarea Romaniei in criza bugetara si economica”, a mai spus liderul Pro Romania.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: