Cea mai mare despagubire acordata anul trecut in Romania, in baza unei asigurari de viata, a fost de aproape 1,5 milioane de lei

pagina verde

Cea mai mare despagubire acordata anul trecut in baza unei asigurari de viata a depasit suma de 1,48 milioane lei, potrivit datelor publicate ieri de Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR) si preluate de Agerpres.

In total, valoarea celor mai mari 5 indemnizatii platite in 2022 in baza unor astfel de polite a depasit 4,6 milioane lei acestea fiind achitate ca urmare a unor imbolnaviri grave sau decese ale persoanelor asigurate, cauzate de diferite forme de cancer. Trei dintre polite au fost contractate individual, o asigurare a fost incheiata prin intermediul unei banci, iar o alta ca un beneficiu salarial acordat de angajator – toate oferind, insa, protectie financiara familiilor asiguratilor.

«Asigurarile de viata sunt o modalitate responsabila de a ne asigura ca cei dragi vor fi protejati financiar in cazul unor evenimente nefericite, imprevizibile. Ele ne ofera siguranta ca familiile noastre vor avea parte de un sprijin, indiferent de ce ne rezerva viitorul», a declarat Alexandru Ciuncan, presedinte & director general al UNSAR. Indemnizatiile brute platite romanilor in baza politelor de asigurare de viata, inclusiv maturitatile si rascumpararile, au crescut anul trecut cu peste 25% fata de 2021, pana la valoarea de 1,8 miliarde lei.

In plus, din cea mai recenta editie a Barometrului UNSAR – IRES privind Perceptia riscului si cultura asigurarilor rezulta ca interesul pentru asigurarile de viata este unul ridicat, 4 din 10 romani intervievati fiind mai interesati de aceste polite.

In acest context, UNSAR a lansat ieri campania #gatapentruVIATA, editia a IV-a, o initiativa de educatie financiara anuala, dedicata asigurarilor de viata si sanatate. Editia din acest an se adreseaza cu precadere familiilor cu copii, proiectul venind cu informatii utile despre beneficiile oferite de aceste produse financiare.

Astfel, campania isi propune sa aduca in discutie instrumentele financiare de protectie pe care tinerele familii le au la dispozitie, intr-o forma inedita, cu diverse instrumente interactive atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici. Acestea pot fi descoperite pe pagina dedicata a proiectului, gazduita de platforma www.asiguropedia.ro.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: