Cecenii flutura steagul URSS in centrul Lisiceansk. Moscova anunta ca a cucerit orasul si intreaga regiune Lugansk – Video

externe

Moscova anunta ca a cucerit orasul Lisiciansk, din estul Ucrainei, si intreaga regiune Lugansk. In centrul orasului, cecenii s-au filmat cu steagul URSS si au strigat „Allahu akbar”.

Ministrul apararii „Serghei Soigu l-a informat pe comandantul sef al fortelor armate ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, despre eliberarea republicii populare Lugansk”, se mentioneaza intr-un comunicat al Ministerului Apararii rus, citat de agentiile de presa ruse.

Iata imagini cu cecenii in fata unor cladiri distruse fluturand steagul URSS si strigand „Allahu akbar”.

Fortele ruse si separatiste din estul Ucrainei au obtinut controlul total al orasului Lisiciansk, a relatat agentia de stat rusa TASS, care citeaza Ministerul Apararii de la Moscova, informeaza si Reuters.

Anterior, citand tot Ministerul Apararii rus, Reuters relatase ca trupele ruse au incercuit orasul Lisiciansk, din estul Ucrainei, ultimul bastion important ucrainean din regiunea Lugansk.

Ministerul Apararii rus afirmase ca trupele sale au capturat satele din jurul Lisiciansk, incercuind zona, unde luptau in interiorul orasului cu trupele ucrainene.

„Trupe si unitati ruse ale (autoproclamatei) republici populare Lugansk lupta in interiorul Lisiciansk, invingand total dusmanul incercuit”, a sustinut ministerul rus intr-o declaratie.

Ministerul Apararii rus a adaugat ca a lovit infrastructura militara in estul Harkovului (oras in estul Ucrainei), precum si o baza folosita de luptatori straini la periferia orasului Nikolaev (Mikolaiv), din sudul Ucrainei.

Rusia s-a concentrat pe alungarea fortelor ucrainene din regiunile Lugansk si Donetk din Donbas, unde separatisti sustinuti de Moscova lupta impotriva Kievului de la prima interventie militara a Rusiei in Ucraina, in 2014.

Reuters mentioneaza ca apelurile adresate Statului Major ucrainean si Ministerului Apararii de la Kiev au ramas fara raspuns, iar ministerul ucrainean nu a raspuns imediat unei solicitari adresate pe email de Reuters de a comenta informatia.

Mai mult despre:

Comentarii: