life

Cei mai cunoscuti piloti din Formula 1 care nu au castigat niciodata un Mare Premiu (P)

Formula 1 reprezinta apogeul pentru orice pilot de curse. Multi dintre acestia muncesc ani buni pentru a ajunge atat de sus, in timp ce altii au mai mult noroc sau talent si fac pasul mult mai rapid. A fi insa un pilot grozav nu iti garanteaza automat si succes in Formula 1, unde diferenta este facuta de multe ori si de monopostul condus.

Tocmai de aceea, echipa din care un pilot face parte este esentiala. Fara un monopost de top, cu cele mai bune dezvoltari permise de regulament, multi piloti ar fi avut astazi mai putine victorii sau nu ar fi avut niciuna. Iar istoria ultimilor decenii consemneaza numerosi piloti foarte talentati si apreciati de public care nu au reusit insa sa castige vreun Mare Premiu. Pe cei mai cunoscuti ii poti descoperi in acest articol.

Martin Brundle

Numele lui Martin Brundle continua sa starneasca ecouri printre pasionatii de Formula 1, din moment ce acesta este prezent din postura de comentator. El a debutat in Formula 1 in 1984, insa drumul sau a fost ingreunat de un accident grav in urma caruia si-a rupt gleznele si picioarele. A obtinut apoi o victorie in celebra cursa de la Le Mans din 1990, ceea ce i-a redeschis drumul catre Formula 1, iar in 1992 a fost cooptat la Benneton alaturi de Michael Schumacher.

El a luat startul in 158 de Mari Premii, a obtinut 9 podiumuri, insa niciodata o victorie. S-a retras din activitate cu un total de 98 de puncte si a concurat pentru opt echipe. Ramane insa un nume foarte respectat in Formula 1, potrivit informatiilor publicate pe blogul 888sport, care prezinta multe informatii interesante si statistici din lumea sportului, dar si pronosticuri pariuri pentru cele mai tari competitii din Romania si Europa.

Nick Heifeld

Dupa o cariera extraordinara la juniori, Nick Heifeld a fost cooptat ca pilot de teste la McLaren, iar apoi a fost promovat la Sauber alaturi de Kimi Raikkonen, un alt nume de legenda din Formula 1. Ulterior, Heifeld a concurat pentru Jordan, iar la Williams a ajuns in 2005, unde a terminat pe locul doi in Marile Premii din Monaco si Nurburgring, inainte sa revina la Sauber. A mai fost aproape de o victorie in Marele Premiu al Canadei, unde invingator a fost colegul sau, Robert Kubica. A inceput o cursa din Pole Position, de 13 ori a incheiat pe podium si s-a retras din activitate in 2011, dupa Marele Premiu al Ungariei.

Nico Hulkenberg

Si-a facut debutul in Marele Premiu al Bahrainului si este inca in activitate la Haas-Ferrari. Are nu mai putin de 182 de starturi in Formula 1 in care nu a obtinut nicio victorie si nici macar nu are vreun podium. A acumulat 521 de puncte in cariera, iar o data a pornit din pole position. Chiar si asa, el are o cariera apreciata, fiind considerat un pilot bun. Ghinionul sau a fost ca a concurat intr-o era dominata de echipe ca Red Bull si Mercedes, iar monopostul avut la Williams, Sauber, Force India si Renault nu l-a ajutat prea mult. Hulkenberg spera insa sa schimbe lucrurile in acest sezon.

Jean Behra

A fost activ in Formula 1 intre 1952 si 1959 la echipe ca Gordini, Maserati, BRM si Ferrari. A avut 52 de starturi si nu a obtinut nicio victorie, desi de 9 ori s-a clasat pe podium. A avut o imagine foarte buna in Franta, unde era considerat un adevarat star in anii ’50. Nu a avut norocul unui monopost foarte bun, motiv pentru care nu a obtinut nicio victorie. A murit la scurt timp dupa ce s-a retras din Formula 1, intr-o cursa de masini sport la Berlin.

Chris Amon

A participat in Formula 1 intre 1963 si 1976 si a schimbat numeroase echipe. A concurat asadar pentru Cooper, Amon, Ferrari, March, Matra, Tecno, Tyrrell, BRM, Ensign si Wolf-Williams si s-a aflat si in componenta altora. A avut un total de 96 de starturi, iar de 11 ori s-a clasat pe podium. Nu a obtinut insa nicio victorie desi de 5 ori a pornit din pole position. Si el se poate mandri cu o victorie in Le Mans, iar parcursul in Formula 1 a fost apreciat, insa nici el nu a beneficiat de un monopost pe care se putea baza.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

11 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

11 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

11 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

O oră ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

11 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

11 ore ago