„Cel mai dur razboi al momentului”. De ce se grabeste reteaua Voicu-Savonea sa o instaleze pe Adina Florea in fruntea Sectiei Speciale

analize

Jurnalistul Dan Turturica afirma ca amanarea numirii Adinei Florea in functia de sefa a Sectiei Speciale a fost determinata de presiunile „retelei Voicu – Savonea” de a o instala pe aceatsa cat mai repede, inainte sa apara oficial Raportul GRECO. Acesta este foarte dur la adresa Sectiei Speciale.

„Cel mai dur razboi al momentului se duce pe numirea Adinei Florea la sefia Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie.

CSM trebuia sa decida azi validarea concursului pe care Florea l-a castigat cu sprijinul retelei Voicu – Savonea. Sedinta a fost insa amanata, din lipsa de cvorum, dupa ce a absentat tabara adversa: ministrul Justitiej, Ana Birchall. procurorul general, Bogdan Licu, presedintele ICCJ, Cristina Tarcea, vicepresedintele CSM, Nicolae Solomon, judecatorul Bogdan Mateescu si procurorul Tatiana Toader.

Graba retelei Voicu – Savonea de a o instala pe Florea in fruntea SIIJ are legatura si cu raportul trimis Greco partii romane, care cere imperativ desfiintarea Sectiei speciale. Asupra Vioricai Dancila se exercita presiuni uriase pentru a nu face public raportul Greco, de teama ca virulenta criticilor aduse Romaniei va reaprinde scandalul public, va bloca definitiv numirea Adinei Florea si ar putea duce chiar la desfiintarea Sectiei”, a explicat Dan Turturica pe Facebook.

Grupul statelor impotriva coruptiei, GRECO, a intocmit un nou raport, de o duritate fara precedent, pe tema aplicarii recomandarilor referitoare la justitia din Romania. Expertii GRECO se declara foarte ingrijorati de activitatea Sectiei Speciale de Investigare a Infractiunilor comise de magistrati si recomanda Guvernului sa desfiinteze aceasta ”anomalie a sistemului judiciar” care pune in pericol independenta justitiei, informeaza G4Media.ro.

Expertii GRECO spun ca sectia speciala poate fi folosita in scopuri politice si critica faptul ca Guvernul a scos activitatea sectiei in afara autoritatii procurorului general.

In raport se mai arata ca Romania nu doar ca a ignorat total si a incalcat recomandarea de a desfiinta sectia speciala, ci a intarit-o detasand politisti care, contrar tuturor regulilor, vor ancheta magistrati.

Mai mult despre: ,


Comentarii: