externe

Cel putin 10 morti intr-un incendiu la un hotel cazinou de la granita dintre Cambodgia si Thailanda

Cel putin zece persoane au murit in noaptea de miercuri spre joi si alte cateva zeci au fost ranite intr-un incendiu declansat la un hotel-cazinou de la granita dintre Cambodgia si Thailanda, potrivit The Guardian.

Mai multe videoclipuri distribuite online au aratat flacarile izbucnind la hotelul Grand Diamond City din Poipet, in timp ce sute de salvatori se luptau sa controleze focul. Incendiul s-a extins la o cladire de 17 etaje din apropiere.

Un raport preliminar al politiei vazut de Agence France-Presse arata ca „aproximativ 10 persoane au murit si 30 de persoane au fost ranite”.

Presa locala a relatat ca in cazinou se aflau si cetateni straini in momentul incendiului.

Generalul-maior Sithi Loh, seful politiei din provincia Banteay Meanchey, a declarat ca multi dintre raniti sunt intr-o stare critica, adaugand ca 360 de salvatori si 11 autospeciale de pompieri au fost trimise la fata locului, in timp ce echipele continua sa caute victime.

Cauza incendiului ramane deocamdata necunoscuta.

Salvatorii thailandezi au declarat pentru CNN ca au raspuns la apelurile de urgenta din partea autoritatilor cambodgiene pentru a ajuta la stingerea incendiului care a izbucnit in jurul orei 23.30, ora locala.

O sursa a ministerului thailandez de externe a mai spus ca ranitii sunt transferati la spitale din provincia Sa Kaeo din Thailanda.

Radiodifuzorul public thailandez PBS a declarat ca 50 de cetateni thailandezi, inclusiv personalul hotelului si clientii, au fost prinsi in complexul cazinoului. Parinya Phothisat, guvernatorul provinciei Sa Kaeo din Thailanda, a declarat ca unul dintre cei ucisi este un cetatean thailandez si 32 de thailandezi erau tratati in spital. Alte rapoarte au indicat ca numarul celor raniti si transportati la spital este mult mai mare.

Focul a fost stins joi imediat dupa ora locala 11.00.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

S-a scufundat langa Sf. Gheorghe o nava tanzaniana, Mohammed Z. Trei marinari sunt dati disparuti

O nava sub pavilion tanazanian, Mohammed Z, s-a scufundat sambata dimineata in apropiere de Sf.…

35 de minute ago

Presedintele ucrainean solicita participarea Chinei la negocierile de pace, fiindca este singura tara care ar putea influenta Rusia

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat ca doreste sa colaboreze cu tari precum China, care…

O oră ago

Trei romani sunt blocati in Noua Caledonie. Parisul a declarat stare de urgenta in acest teritoriu francez de peste mari

MAE anunta ca in Noua Caledonie se afla blocati trei romani, in contextul in care…

O oră ago